Dombornyomás

Ragadja meg a tekinteteket kiadványával és emelje ki a legfontosabb részleteket dombornyomás segítségével! A papír síkjából kiemelkedő vagy besüllyedő formák különleges térbeli hatást keltenek, amelyek tapintásra is érzékelhetőek.

Nagyon sok formabontó megoldásra ad lehetőséget, alkalmazható például névjegykártyák felületén vagy díszíthető vele akár egy keményfedeles könyv borítója is. Színhasználat nélkül is használható egy-egy elem kielemésére: ilyenkor a papíron kialakuló forma a térbeli eltérésekből fog összeállni. Kedvelt, fantáziadús és különleges megoldás.

A fentieknek megfelelően pozitív és negatív dombornyomási, domborítási és homorítási műveletekről beszélhetünk. Domborozás esetén a kevésbé részletgazdag formákkal lehet látványos eredményt elérni, például nagyobb feliratokkal, címekkel. Amikor a klisé a papír felületébe süllyed, egy ellennyomó forma segít a papír másik oldaláról megtámasztani a hatalmas nyomóerőt. Ehhez a technikához ajánlott 200 grammtól felfelé, tehát vastagabb papírt választani, mert csak a magasabb grammsúlyú papír tudja ezt a jellegű alakváltozást biztosan és látványosan megtartani.

MÉG TÖBB SZOLGÁLTATÁS

Ami elérhető nálunk