Anyagleadási segédlet

Mire érdemes odafigyelni a tökéletes végeredmény érdekében?

Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi anyagleadási tájékoztatót! Felhívjuk figyelmét, hogy a nem megfelelően leadott anyag módosítást igényel, amely növelheti az elkészülési időt. Amennyiben kérdései merülnének fel az alábbiakkal kapcsolatban, várjuk megkeresését elérhetőségeinken.

Képek

Képek

A képeket 4 alapszínre bebontva, legalább 300 dpi-vel tudjuk elfogadni. RGB képet és objektumokat nem tudunk felhasználni. Az internetről lementett képek nem alkalmasak minőségi nyomdai előállításra, mert azok 72 dpi-sek.

Fontok

Fontok

A fontok minden esetben legyenek beágyazva a pdf-be vagy legörbézve. Kerülje a System fontok használatát (pld. Courier), mert ezeket a program sokszor nem ágyazza be. A vektoros logóknál figyelni kell, hogy a betűk legyenek legörbézve.

Színek

Színek

Mindig 4 szín colorból, azaz CMYK-ból nyomtatunk. Az RGB, Pantone és LAB Color színeket kérjük bebontani 4 színre. A pdf ne tartalmazzon beágyazott színprofilt.

UV lakkozás, Stancforma, stancolás

UV lakk, Stancforma

UV lakk, illetve stancforma esetén a rétegeket direktszínként, külön színkivonatként kérjük megadni és elküldeni. Ha külön fájlban érkezik a stanc, a vágójelek a grafikában használt vágójelekkel azonos pozicionálásban legyenek!

Kifutó

Ha kép vagy ábra a tényleges vágott termék szélén kifut, kifutóval (rátöltés, 3-5 mm) kell ellátni. Szükséges a minimális vágási differencia eltüntetéséhez. Feldolgozásnál a készterméken véletlenül sem lehet fehér csík a nyomat szélén.

PDF írás

PDF írás

További fejlesztéseinknek köszönhetően bármilyen programból exportált PDF-et el tudunk fogadni, ezzel is rugalmasabbá és egyszerűbbé szeretnénk tenni az anyagok nyomtatásra való előkészítését. PDF írási folyamatért ide kattintva olvashat bővebben.

Kiadványborítók anyagleadási módjai

különböző kötészeti eljárásoknál

Keménytáblás borító anyagleadása

Keménytáblás kötés

A borítót kiterítve, összerakva kérjük a gerinccel együtt + körbe 20 mm kifutóval. Fontos, hogy a vágójelek a 20 mm-es kifutón kívüli részre kerüljenek. Képre kattintva nagyítható.

Puhatáblás ragasztókötőt kiadvány anyagleadása

PUR ragasztókötés

A külső és a belső borítót is kiterítve, összerakva kérjük leadni a helyesen beállított gerincmérettel együtt. Képre kattintva nagyítható.

Irka füzet anyagleadása

Irkatűzés

Kétféleképpen is tudjuk fogadni az irkatűzött kiadvány borítóját.
1. Lehet egy pdf-be menteni a belívekkel, figyelve a helyes oldalsorrendre: B1, B2, belívek, B3, B4.
2. Vagy kiterítve az ábra szerint. (ne feledkezzenek meg a belső borítóról sem) Képre kattintva nagyítható.