UV lakkozás

UV lakkozás

Az UV lakkozás igen népszerű felületnemesítési eljárás. Felületi fényében és ellenállásában hasonló a fóliához, de az UV formalakkozás nem csak a teljes felületen, hanem részleteken is történhet, ezért nagyobb teret enged a kreativitásnak.

A formalakkozás segítségével kiemelhetünk és hangsúlyozhatunk bizonyos grafikai elemeket, például nyomatékosíthatjuk a címet egy kiadvány borítóján. Mivel egy költséghatékony, gyors eljárásról van szó, ezért bátran ajánljuk mappák, könyvborítók és belívek készítésekor is, de szinte az összes nyomdai termékünk gyártása során alkalmazható felületnemesítési eljárás.

A legjobb hatást színesebb nyomatokon, matt, műnyomó vagy fóliafelületen és nagyobb kiterjedésben érhetjük el. Nem ajánlott fehér szöveget és apró objektumokat UV formalakkozni, mert nem azt kapjuk, mint amit gondolnánk: mivel az adja a hatását, ahogy a fény a felületen tükröződik, ezért fehér szöveg vagy kis alkalmazási terület esetén alig lesz észrevehető. Nem érdemes továbbá hajtásba és gerincélre sem helyezni, mert megtörhet a felülete.

MÉG TÖBB SZOLGÁLTATÁS

Ami elérhető nálunk