Termékdíj nyilatkozat

Gyors és könnyű kitöltés.

Egyszerűsítse a termékdíj nyilatkozat leadását web alapú kitöltéssel és aláírással, akár mobileszközről is.

A 2011-ig érvényben lévő termékdíj törvény 2012-01-01-től megváltozott. A kötelezettség az első gyártó-forgalombahozót terheli. Törvényi előírás, hogy megrendeléskor ügyfeleinknek nyilatkozni kell, ha a megrendelt munka nem termékdíj köteles. Készen kapott grafikai anyagnál ennek hitelességét a nyomda nem ellenőrzi, ennek felelőssége a kinyilatkozót terheli, aki elfogadja és vállalja a téves információk következményeit.
Nyilatkozat hiányában és kötelezettség kinyilatkoztatása esetén díjfizetési kötelezettség áll fenn, tehát a számlán mint külön tétel feltüntetésre kerül.
Hatályos díjtételek: reklámhordozónak minősülő papír estén 85 Ft/kg+ÁFA, csomagolóeszköz esetén 19 Ft/kg+ÁFA, irodai papír esetén 19 Ft/kg+ÁFA.

A belföldi előállítású reklámhordozó papírok esetében az első belföldi forgalomba hozó első vevőjét (vagy a saját célú felhasználót) terheli a fizetési kötelezettség.

A reklámhordozó papírok esetében 2005. január 1-től nincs lehetőség termékdíj fizetés alóli mentesség megszerzésére.

Kiadványként, annak teljes nyomtatott felületére vetítve legalább 50%-ban nem gazdasági reklám terjesztésére szolgáló kiadvány, időszaki lap.

közhasznú szervezet, állami, önkormányzati szerv által, alapfeladata körében kiadott kiadvány.

Könyv, tankönyv.

Amennyiben a munkáról a megrendelő nem nyilatkozik, úgy automatikusan kiszámlázásra kerül a 85.-Ft/kg+áfa külön tételként.

Nem termékdíj köteles nyomdatermékek: névjegy, levélpapír, céges irattartó dosszié, mappa, boríték, jegyzettömb, megrendelőlap irodai alkalmazásban, esküvői meghívó, állami, önkormányzati kiadványok, tankönyv, kizárólag lakossági tájékoztatást szolgáló kiadvány, használati útmutató, ISBN számmal rendelkező könyv amennyiben 50%-nál kevesebb reklámot tartalmaz, ISSN számmal rendelkező sorozat/folyóirat amennyiben 50%-nál kevesebb reklámot tartalmaz.

Termékdíj köteles nyomdatermékek – reklámhordozó papír (85 Ft/kg+áfa): plakát, szórólap, füzet, naptárak, programfüzet, térkép, és egyéb logózott termékek, könyv, amennyiben 50%-nál nagyobb terjedelemben tartalmaz gazdasági reklámot, havilap, amennyiben 50%-nál nagyobb terjedelemben tartalmaz gazdasági reklámot.

Termékdíj köteles nyomdatermékek – csomagolás (19 Ft/kg+áfa): papírzacskó, papírtáska, kartondoboz és más csomagolóeszköz papírból, címke ha a csomagolás része.

 

A nyomda nem tudja meghatározni egy munkáról, hogy termékdíjas vagy sem. A megrendelőnek kell utánajárnia, és nyilatkoznia a nyomdai munka megrendelésekor.

Termékdíj nyilatkozat

  • Ezúton nyilatkozom, hogy az általam a Premier Nyomda Kft-től megrendelt kalkulációs számú termék
    a 2011. évi LXXXV: törvény alapján reklámhordozó papírnak nem minősül.

  • YYYY slash MM slash DD

(Csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező)*

Elküldés gomb megnyomásával automatikusan elküldi nekünk a kitöltött nyilatkozatot.

Tudomásul veszem, hogy a jelen nyilatkozatot, mely a fentiekben megjelölt jogszabályok rendelkezései alapján szükséges, a Premier Nyomda Kft. a Ktdt. rendelkezéseinek megfelelően megőrzi. Tudomásul veszem, hogy csomagolószer esetén abban az esetben, ha a nyilatkozó a termékdíj-kötelezettség kapcsán tett nyilatkozattal ellentétesen jár el, illetve a csomagolószert nem, vagy nem a termékdíj nyilatkozat tartalma szerinti mértékben és módon használja fel, illetve a felhasználás tényét nem tudja igazolni, úgy az elmaradt termékdíjat és a csomagolószer beszerzésének időpontjától számított késedelmi pótlékot köteles megfizetni. Tudomásul veszem, hogy belföldi előállítású reklámhordozó esetén a nem a valóságnak megfelelően nyilatkozó megrendelő – a Ktdt-ben meghatározottak szerint – termékdíj-kötelezetté válik. A megrendelő által tett nyilatkozat tartalmáért a Premier Nyomda Kft. nem felel.