stancolás

Stancolás

Térjen el a megszokottól! Stancolás segítségével szinte bármilyen forma kivágható a papírból. Ezzel a technológiával íveltre vagy lyukasra is formálható akár az alapanyag. Ha kivágásról beszélünk, legyen szó wobblerekről, kártyanaptárakról, mappákról, attrapokról, belógókról, dobozokról, a stancolás felhasználási területe végtelen. Ezzel a vágótechnológiával még a hajtáskönnyítő bígelés és a tépéskönnyítő perforálás is könnyedén megvalósítható.

Stancológépen a stancszerszámhoz hasonló eszközzel bígelni és perforálni is lehet.
Bígelés során lekerekített élű késeket használunk, így tökéletes hajtási vonalak érhetők el. Többek között például dobozok készítésekor alkalmazzuk, ahol szabálytalan alakzat kivágása mentén, a hajtási vonalaknál kell megtörni a papírt.
Perforálás esetén szaggatott kést alkalmazunk. Néhány ponton kihagyjuk a vágást, így könnyen letéphetővé válik a termék egy része. Gyakran használt megoldás például belépők gyártása során, így könnyen eltávolíthatóvá válik a belépő egy darabja a jegy lekezelésekor.

A szerszám készítése során lézeres CAD-rendszer segítségével vékony, hajlítható késekből álló, speciális falemezbe rögzített formát készítünk, amely a stancoló gépbe helyezve magasnyomáson végzi el a kivágó-bígelő-perforáló műveletet.

MÉG TÖBB SZOLGÁLTATÁS

Ami elérhető nálunk