Munkakörök a Premier Nyomdában I. rész

A kiváló minőségű nyomdai termékek egy olajozottan működő, összeszokott csapat keze alatt születnek a Premier Nyomdában.  A különböző munkafázisokat más és más részleg kezeli, ezeket a munkaköröket mutatjuk cikksorozatunk első részében.

Kalkulátorok

A kalkulátorok az első szereplők a nyomtatott termékek elkészítésében. Hozzájuk érkeznek be a megrendelések, így közvetlen kapcsolatban állnak az érdeklődőkkel. Éppen ezért munkatársaink nagyfokú empátiával és nyitottsággal rendelkeznek, hiszen a projekt ezen fázisában még rengeteg a felmerülő kérdés. Legyen szó tapasztalt, sokat látott, vagy a nyomda világával éppen csak ismerkedő ügyfélről, kalkulátoraink mindig megfelelő segítséget tudnak nyújtani. Munkájuk nagy részét a kalkulációk, azaz az árajánlatok elkészítése teszi ki, mely speciális, komplex vállalatirányitási rendszerben történik. Előbbiek miatt nagyfokú precizitás és kellő szakmaiság jellemzi kollégáinkat.

Grafikusok

Grafikusaink a beérkező anyagokat ellenőrzik a nyomtatási követelményeknek megfelelően, ha pedig hibát észlelnek, az ügyféllel egyeztetve igyekeznek kiküszöbölni azt. Amennyiben megrendelőnknek nincsen kapacitása, szakértelme kijavítani a felmerülő problémákat, munkatársaink maguk végzik el a feladatot. A pozíció betöltéséhez szükséges a grafikai programok széleskörű ismerete, illetve előny a jártasság a fájlkezelő és a PDF-ellenőrző programokban.

Gyártás-előkészítő

Az elfogadott árral ellátott megrendelés a gyártás-előkészítő munkatársakhoz kerül, akik a kész kalkuláció alapján „munkatáskába” formálják a munkát. Részletes információval látják el a folyamatban résztvevő munkatársakat, alvállalkozókat, vagy beszállítókat.  A gyártás-előkészítők programozzák a termelést, így amellett, hogy az adatok kezelésében kiemelt precizitásra kell törekedniük, nyomon követik és koordinálják a munkát.

Termelésvezető

A termelésvezető folyamatosan monitorozza és optimalizálja a nyomdai munka teljes működését. Átlátja a folyamatokat, szükségesség esetén pedig elhárítja a felmerülő problémákat, az erőforrásokat pedig a leghatékonyabban osztja be. Ez a vezető beosztású pozíció tehát nagy felelősséggel jár, így kiemelt precizitást, odafigyelést, emellett nagy teherbírást igényel.

CTP-operátor

A CTP-operátor a grafikusok által nyomdakésznek ítélt PDF-fájlokat „kilövésbe pozícionálja”. Ez a következőt jelenti: a gazdaságos nyomtatás érdekében több képet helyez egy-egy nagyobb méretű ívre, majd egy speciális CTP-nyomóforma készítő géppel lemezeket készít a nyomtatáshoz. A pozíció aprólékos munkavégzést és kiemelt precizitást igényel.

Digitálisgép-operátor

Hasonlóan kezdődik a munkafolyamat, mint a CTP-operátorok esetében: a digitálisgép-operátorok itt is nagyobb ívekre helyezik, azaz kilövésbe pozícionálják a nyomtatandó anyagot, de lemezkészítés helyett rögtön nyomtatásba is helyezik a terméket. A nyomtatás teljes egészét elvégzik: feltöltik papírral a nyomdagépeket, elindítják a munkát. Digitális nyomtatás révén kisebb volumenű megrendeléseket teljesítenek az ofszettel szemben.

Ofszet-gépmester

Az ofszet-gépmesterek a nagyobb megrendelésekkel foglalkoznak, melyek ofszetnyomtatással költséghatékonyabban készíthetőek el. Első lépésként a nyomóformát a nyomdagépbe helyezik, majd feltöltik a gépet a megfelelő méretű papírokkal, festékekkel és segédanyagokkal. A színhelyesség érdekében próbanyomást végeznek, amely nagyjából 10-20 ív ellenőrzését jelenti. Ha megfelelőnek találják az elkészült nyomatokat, elindítják a sorozatgyártást, mely alatt folyamatos monitorozást végeznek. Munkájuk utolsó fázisaként továbbítják a nyomatokat a feldolgozással foglalkozó kollégák részére.

Egyenes vágó

Ebben a pozícióban munkatársaink a papír megfelelő méretre történő vágásával foglalkoznak. Ez egyrészt a nyomdába beérkező, nagyméretű papírok megadott ívekre való bontását, másrészt a már elkészült, megnyomott ívek kész méretre vágását jelenti. A megrendelt termékek skálája széles (pl. szórólap, plakát, címke, stb.), így változatos feladatok várják egyenes vágó kollégáinkat. Ezenkívül a továbbfeldolgozásban is részt vesznek: előkészítik a nyomatokat a könyvek, prospektusok legyártásához.

Cikkünk második részében a továbbfeldolgozással foglalkozó munkatársak feladatait mutatjuk be, tartson velünk!

2019.06.01.

További hírek

a premier nyomdában

Tippek a naptárszezonhoz

Két hónapunk maradt az évből! Ez egyet jelent a nyomda világában: ideje foglalkozni azokkal a termékekkel, amelyekre az ünnepi időszakban és azután lesz szükségünk. Ezek egyike a naptár: sokan nem is gondolnák, milyen komplex marketing eszközzé tehető egy kis odafigyeléssel. Mutatjuk, hogyan!

Őszi nyomdatippek

Újra itt a szeptember, indul az őszi hajtás: a nyári pihenő után a legtöbb cég ilyenkor kapcsol rá hirdetésekre, a marketing eszközök használatára. Cikkünkben a nyomtatott, azaz az offline reklámtermékekhez gyűjtöttünk össze pár hasznos tanácsot, amelyekkel Ön is lendületbe kerülhet a nagy tervezésekhez!

Így készül a tökéletes magazin!

A magazin, vagy másnéven katalógus az egyik legismertebb nyomdai termék. Dekoratív, viszonylag nagy terjedelmű, ráadásul rendelkezik annyi és akkora felülettel, hogy igazán kreatív megoldásokkal lehessen feldobni a végeredményt.

Tavasz kiadványtippek

Bár még néha megtréfál minket az időjárás, már biztosan itt a tavasz: nyílnak a virágok, hosszabbak a napok, és egyre több időt tölthetünk a szabadban. A tavaszi napsütés és színkavalkád a kiadványokban is megjelenik.

Új nyomdagép a Premier Nyomdában – nézze meg az installálását!

Nyomdánk egyik alapköve a fejlődés: közel 20 éves működésünket is ez tette lehetővé. Hisszük, hogy ahhoz, hogy versenyképesek tudjunk maradni, folyamatos megújulásra van szükség.

Marketing célok 2021-re? Mutatjuk, milyen terméket válasszon!

Már jócskán benne vagyunk az új évben, így mostanra bizonyosan megtervezte marketingcéljait. Ön mit valósít meg idén? Egységesíti cége arculatát? Minél több emberhez eljuttatja termékei, szolgáltatásai hírét? Esetleg belevág az online értékesítésbe?

Kényelmes és biztonságos árukiadás a Premier Nyomdában

Tavasszal megírtuk költözésünk hírét, amely elmúlt, közel 20 évünk egyik legnagyobb történése volt. Számos újítással igyekeztünk emelni szolgáltatásaink színvonalát, ezek egyike volt az árukiadás újragondolása és fejlesztése. Mutatjuk, mi változott!

2020 őszén is számíthat a Premier Nyomdára!

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

A hosszan tartó kiadvány titka

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Hozza ki a maximumot rendezvényeiből!

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Itt a nyár: elhoztuk a legjobb tippeket!

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Pörgesse fel cége marketingjét

Újra megtelnek a kávézók teraszai, kinyitottak a boltok: lassan, de biztosan beindul az élet. Tudassa régi és leendő vásárlóival egyaránt a híreket! A social média és az online felületek mellett ne feledkezzen meg az offline marketingben rejlő lehetőségekről sem. Csokorba gyűjtöttük a legfontosabb elemeket!

Elköltöztünk: ismerje meg új irodánkat!

Ahogy korábbi cikkünkben említettük, hatalmas változással indítottuk az új évet: 2004 óta működő irodánkat új telephelyre költöztettük. Izgalmas hónapokon vagyunk túl: rengeteg keresgélés, tervezés, szervezés és munka eredményeképpen elfoglaltuk és teljesen belaktuk az irodát. Mai cikkünkben bemutatjuk a legújabb főhadiszállást és mesélünk erről az időszakról!

Tavaszi nyomdatippek

Végre itt a tavasz! A tél végével a nyomdai termékek iránti kereslet is megváltozik: előtérbe kerülnek a szabadtéri programok, emellett sok cég ilyenkor kap kedvet a megújuláshoz. Készítettünk egy kis ajánlót, ha Ön is bekapcsolódna a tavaszi zsongásba!

Költözik a Premier Nyomda!

Régóta fontolgattuk ezt a kérdést, mert évről évre, egyre több megrendelés érkezett hozzánk, így budafoki úti telephelyünk szűkössé vált. Számunkra mindig is megrendelőink elégedettsége volt a legfontosabb, így a bővítés és a szolgáltatásaink tovább fejlesztése mellett döntöttünk.

Pantone: 2020 színe a klasszikus kék!

Bizony, eljött az év vége: a Pantone bejelentette a várva várt év színét! Ezúttal egy igazi örökzöldre (azaz kékre!) esett a választás, amely nem más, mint a „klasszikus kék”. A Pantone kiemelt árnyalatai minden évben meghatározzák a designvilág trendjeit – a nyomdaiparét is. Nézzük, mi is ez az egész!

Készüljön az ünnepekre a Premierrel!

Bár még közel másfél hónap van karácsonyig, a cégeknek érdemes már most elkezdeni a készülődést az ünnepi időszakra. Az időben megtervezett és alaposan kidolgozott ajándék profibb hatást kelt, ráadásul személyesebb élményt nyújt, akár ügyfeleit, akár a kollégákat szeretné meglepni.

Hangolj őszre velünk!

Már bőven benne vagyunk az őszben, de még mindig maradt két hónapunk a legszínesebb évszakból! Ezúttal izgalmas nyomdai tippeket hoztunk: segítünk megidézni az ősz hangulatát a nyomtatott anyagain, felkészülünk az esős, párás időszakra, emellett a legfontosabb dátumokkal is készültünk. Vágjunk is bele!

Naptárkészítés – kezdje el időben!

Lassan véget ér a nyár és eljön az ősz: a pihenés után mindannyian újult erővel folytatjuk a munkát és vágunk bele új feladatinkba! Indulnak a kampányok, így a reklámhordozó anyagok is újra előtérbe kerülnek. Az őszi időszakot érdemes a naptárkészítéssel kezdeni, ezért mai cikkünkben ezt az igazán különleges nyomtatott terméket járjuk körbe.