NYOMDAIPARI TRENDEK 2018-ban

Üdv 2018-ban! Évkezdéskor mindig izgalmas végiggondolni mi vár ránk az előttünk álló évben. Ebben a cikkünkben megpróbáljuk kideríteni és bemutatni, hogy milyen innovatív nyomtatási technológiák és trendek várhatóak 2018-ban a nyomdaipar és a nyomtatott termékek világában.

Digitális nyomtatás virágzása

„Mindig azt halljuk, hogy a nyomda halott, de az igazság az, hogy a nyomtatás nagyon is él és virágzik.”

Sok vállalat a válság utáni években a nyomtatott reklámok, kiadványok eltávolításával próbálta a marketing büdzsét csökkenteni. Nagyon hamar kiderült, hogy a nyomtatott marketing anyagok sokkal nagyobb hatással vannak, mint eredetileg gondolták. Ennek a felismerésnek köszönhetően az elmúlt években reneszánszát éli a nyomdaipar és ez a fellendülés folytatódik 2018-ban is! Arról, hogy miért is fontos eszköz a nyomtatott, offline marketing, egy külön cikkben fogunk hamarosan foglalkozni, most a nyomdaipari trendekre fókuszálunk.

Perszonalizált kampányok

Az elmúlt évek egyik legnagyobb trendje a címke és csomagolásgyártás egyedi megoldásai. A kis és nagy vállalatok is nagy hangsúlyt fektetnek a termékeik csomagolására, hiszen ez az, amit a vásárló először meglát, és amiről később is bármikor felismeri a terméket. A csomagolási trendek közül az egyik legfelkapottabb a perszonalizációs promóciók lettek. Jó példa erre a Coca Cola 2013-as „neves kampánya”, ahol idősek és fiatalok, kólafogyasztók és nem fogyasztók is tömegesen vették a nevükkel ellátott üdítős palackokat és posztoltak képeket a közösségi oldalakon. Ebből is látszik, hogy a személyre szabott termék vagy szolgáltatás közelebb áll a fogyasztókhoz, és jobban hat az érzelmeire. A Coca Cola mintájára, több vállalat is belevágott a személyre szabott kampányok világába, többek között az Egyesült Királyságban a KitKat 56.000 különböző arcképes csoki csomagolással vonta be a vásárlókat a promóciójukba.

A digitális nyomdaipar, reagálva a piaci trendekre, jelentős átalakításon megy át és a nyomtatók gyártói egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek olyan innovatív címke- és csomagolási megoldásokra, amelyek mind a profit, mind a fenntarthatóság szempontjából előnyösek. Mivel az összes nyomtatott csomagolás majdnem kétharmadát élelmiszer- és italcsomagolásban használják, ezért fontosak az olyan technológiai megoldások, melyek lehetővé teszik, hogy ezekhez a személyre szabott kampányokhoz vagy kisebb példányszámú megrendelésekhez is költséghatékonyan gyárthassák le a csomagolást.

Ennek köszönhetően 2018-ban várhatóan még jobban kibontakozik a digitális nyomtatás szerepe a nyomdaiparban. Az ofszet nyomtatással szemben a digitális nyomtatás nagyobb teret ad a kisebb vállalkozások és megrendelések számára, így a legnagyobb fellendülés a digitális nyomtatásban várható. Természetesen ez közel sem egyenlő az ofszet nyomtatás hanyatlásával, az továbbra is tartja vezető szerepét. A digitális nyomtatás a kisebb példányszámú, egyedi részletekkel rendelkező munkák megoldásában nyújt új lehetőségeket a megrendelők részére.

Zöld technológia

Másik nagyon fontos tényező, ami évről évre egyre jobban befolyásolhatja a trendek és a technológiák alakulását, hogy a legtöbb vállalat sikeres fenntarthatósági programot szeretne elérni a versenyképességük megtartása érdekében. Kevesebb erőforrás felhasználásával és nagyobb hatékonyság elérésével csökkenthető a gyártás „szén-dioxid lábnyoma”, így várhatóan a vállalatok évről évre, így 2018-ban is egyre nagyobb figyelmet fognak szentelni a zöld technológiák alkalmazására.

Papír- és színtrend előrejelzések

Nosztalgia. Talán ezzel a szóval lehet a legjobban jellemezni a 2017-es évet. A 80-as évek nagy hatású popkultúrája 21. századi köntösbe bújtatva átvette a hatalmat a mindennapjainkban, jó példa erre az Adidas Superstar nagy visszatérése vagy a Stranger Things című sorozat. Nem volt ez másképp a papírok és színek világában sem.

Ahogy arról korábbi cikkünkben írtunk (hivatkozás a pantone-os cikkre), az évek színtrendjeit általában erősen befolyásolja a Pantone által kiadott év színe. 2017-ben ez a „Greenery” volt, ami egy friss, ropogós és kiugró zöldet takart. A papírok világába nem tudott ez az élénk szín olyan erővel betörni, mint a korábbi évek Pantone színei, ezért inkább olyan tört színek voltak jellemzőek, mint az angol-kék, vadász-zöld vagy oxid-vörös, melyek utoljára a 80-as években élték fénykorukat.

2018 színe az ultraviola lett, ami máris elindult hódító útján. Ezt jól mutatja, hogy az Instagramot azon nyomban elárasztották a szín minden árnyalatát felölelő képek, az öltözködéstől kezdve, a hajszíneken át egészen a lakberendezésig. Egy ennyire jól használható és kombinálható szín biztos, hogy teret fog kapni a papírok és a nyomtatás világában is. Mivel a pasztell színek évek óta uralják a piacot az időszakosan felbukkanó trendek mellett, így alighanem 2018-ban se lesz másképp. Az ultraviola pasztell árnyalata mellett a púderrózsaszín, hamuszürke vagy fakó sárga is remek választás lehet.

Tuti tipp 2018-ra

Az utóbbi évek másik nagy visszatérője a kalligráfia, így ha biztosra akarunk menni, akkor egy megnyerő pasztell lila háttérrel és egy – esetleg irizáló – kiemelkedő szöveggel nem nyúlhatunk mellé!

Árajánlatkérést könnyen és egyszerűen itt lehet leadni:
2018.01.15

További hírek

a premier nyomdában

A hosszan tartó kiadvány titka

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Hozza ki a maximumot rendezvényeiből!

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Itt a nyár: elhoztuk a legjobb tippeket!

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Pörgesse fel cége marketingjét

Újra megtelnek a kávézók teraszai, kinyitottak a boltok: lassan, de biztosan beindul az élet. Tudassa régi és leendő vásárlóival egyaránt a híreket! A social média és az online felületek mellett ne feledkezzen meg az offline marketingben rejlő lehetőségekről sem. Csokorba gyűjtöttük a legfontosabb elemeket!

Elköltöztünk: ismerje meg új irodánkat!

Ahogy korábbi cikkünkben említettük, hatalmas változással indítottuk az új évet: 2004 óta működő irodánkat új telephelyre költöztettük. Izgalmas hónapokon vagyunk túl: rengeteg keresgélés, tervezés, szervezés és munka eredményeképpen elfoglaltuk és teljesen belaktuk az irodát. Mai cikkünkben bemutatjuk a legújabb főhadiszállást és mesélünk erről az időszakról!

Tavaszi nyomdatippek

Végre itt a tavasz! A tél végével a nyomdai termékek iránti kereslet is megváltozik: előtérbe kerülnek a szabadtéri programok, emellett sok cég ilyenkor kap kedvet a megújuláshoz. Készítettünk egy kis ajánlót, ha Ön is bekapcsolódna a tavaszi zsongásba!

Költözik a Premier Nyomda!

Régóta fontolgattuk ezt a kérdést, mert évről évre, egyre több megrendelés érkezett hozzánk, így budafoki úti telephelyünk szűkössé vált. Számunkra mindig is megrendelőink elégedettsége volt a legfontosabb, így a bővítés és a szolgáltatásaink tovább fejlesztése mellett döntöttünk.

Pantone: 2020 színe a klasszikus kék!

Bizony, eljött az év vége: a Pantone bejelentette a várva várt év színét! Ezúttal egy igazi örökzöldre (azaz kékre!) esett a választás, amely nem más, mint a „klasszikus kék”. A Pantone kiemelt árnyalatai minden évben meghatározzák a designvilág trendjeit – a nyomdaiparét is. Nézzük, mi is ez az egész!

Készüljön az ünnepekre a Premierrel!

Bár még közel másfél hónap van karácsonyig, a cégeknek érdemes már most elkezdeni a készülődést az ünnepi időszakra. Az időben megtervezett és alaposan kidolgozott ajándék profibb hatást kelt, ráadásul személyesebb élményt nyújt, akár ügyfeleit, akár a kollégákat szeretné meglepni.

Hangolj őszre velünk!

Már bőven benne vagyunk az őszben, de még mindig maradt két hónapunk a legszínesebb évszakból! Ezúttal izgalmas nyomdai tippeket hoztunk: segítünk megidézni az ősz hangulatát a nyomtatott anyagain, felkészülünk az esős, párás időszakra, emellett a legfontosabb dátumokkal is készültünk. Vágjunk is bele!

Naptárkészítés – kezdje el időben!

Lassan véget ér a nyár és eljön az ősz: a pihenés után mindannyian újult erővel folytatjuk a munkát és vágunk bele új feladatinkba! Indulnak a kampányok, így a reklámhordozó anyagok is újra előtérbe kerülnek. Az őszi időszakot érdemes a naptárkészítéssel kezdeni, ezért mai cikkünkben ezt az igazán különleges nyomtatott terméket járjuk körbe.

Munkakörök a Premier Nyomdában II. rész

Cikkünk korábbi részében bemutattuk a megrendelések beérkezésével, feldolgozásával, a gyártás elindításával, illetve a konkrét nyomással foglalkozó munkatársaink izgalmas feladatait. Ezúttal az elkészült nyomatok további feldolgozásáért felelős kollégák munkakörébe pillanthat be, tartson velünk!

Munkakörök a Premier Nyomdában I. rész

A kiváló minőségű nyomdai termékek egy olajozottan működő, összeszokott csapat keze alatt születnek a Premier Nyomdában.  A különböző munkafázisokat más és más részleg kezeli, ezeket a munkaköröket mutatjuk cikksorozatunk első részében.

Indul a fesztiválszezon: készíttesse el plakátjait nálunk!

A jó idő közeledtével újra előtérbe kerülnek a szabadtéri programok, így érdemes kültéri reklámhordozókban gondolkodni. Ebben a kategóriában a szórólapok után a plakátok örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, mai cikkünkben pedig utóbbit járjuk körül.

Regiszterstancolás

Letisztultság és áttekinthetőség az Ön kiadványaiban is. Mai cikkünkben egy olyan technikát mutatunk be, amellyel megkönnyítheti és felgyorsíthatja ügyfelei számára az információk megtalálását, miközben még esztétikusabbá is teheti anyagait. A regiszterstancolás lehet, hogy elsőre ismeretlennek hangozhat, de ha a telefonkönyv szélén található regisztert említjük már rögtön beugrik mindenkinek az a lapbevágással készült tárgymutató a könyvek margóján, amivel azonnal a keresett betűhöz tudunk lapozni.

Nyomdai fogalmak – beszéljünk a szakmáról!

A nyomdai világban nem mindig könnyű eligazodni – tudod például, hogy mit jelent a göngyölt hajtás vagy a prégelés? Ha a válasz esetlegesen nem, akkor sem kell pánikba esni: létrehoztunk egy kiadványt, amelyben tisztázzuk a szakkifejezéseket, bemutatjuk a gyakran használt technikákat, és ötleteket adunk a tökéletes nyomtatott termék elkészítéséhez.

Premier Nyomda nyerte a Best Print Hungary aranyérmét!

A Premier Nyomda gondozásában megjelent Urban Symmetry című kiadvány a nyomdaipar legrangosabb díját hozta el 2018-ban. Az egyedi művészeti alkotás a Többszínes kartonált könyv kategóriában került a dobogó legfelső fokára. A díjra különösen büszkék vagyunk, hiszen a legtöbb nevezés éppen ebben a kategóriában érkezett.

Bemutatták nyomdánkat a Mesterember című műsorban!

Sikeres vállalkozásként jól tudjuk: stabil működésünkben hatalmas szerepet játszanak megbízható munkatársaink. Az ő elégedettségük elismerés számunkra, így mindig is nagy hangsúlyt fektettünk az edukációra, munkakörnyezetünk állandó fejlesztésére, és a legelhivatottabb szakemberek megtalálására. Így tehát amikor az M5 Mesterember stábja, akik pályakezdő fiatalok számára mutatják be az izgalmasabbnál izgalmasabb mesterségeket, megkerestek minket, örömmel mondtuk igent a forgatásra.

Nyomdaipari trendek 2018-ban

Üdv 2018-ban! Évkezdéskor mindig izgalmas végiggondolni mi vár ránk az előttünk álló évben. Ebben a cikkünkben megpróbáljuk kideríteni és bemutatni, hogy milyen innovatív nyomtatási technológiák és trendek várhatóak 2018-ban a nyomdaipar és a nyomtatott termékek világában.