NYOMDAIPARI TRENDEK 2018-ban

Üdv 2018-ban! Évkezdéskor mindig izgalmas végiggondolni mi vár ránk az előttünk álló évben. Ebben a cikkünkben megpróbáljuk kideríteni és bemutatni, hogy milyen innovatív nyomtatási technológiák és trendek várhatóak 2018-ban a nyomdaipar és a nyomtatott termékek világában.

Digitális nyomtatás virágzása

„Mindig azt halljuk, hogy a nyomda halott, de az igazság az, hogy a nyomtatás nagyon is él és virágzik.”

Sok vállalat a válság utáni években a nyomtatott reklámok, kiadványok eltávolításával próbálta a marketing büdzsét csökkenteni. Nagyon hamar kiderült, hogy a nyomtatott marketing anyagok sokkal nagyobb hatással vannak, mint eredetileg gondolták. Ennek a felismerésnek köszönhetően az elmúlt években reneszánszát éli a nyomdaipar és ez a fellendülés folytatódik 2018-ban is! Arról, hogy miért is fontos eszköz a nyomtatott, offline marketing, egy külön cikkben fogunk hamarosan foglalkozni, most a nyomdaipari trendekre fókuszálunk.

Perszonalizált kampányok

Az elmúlt évek egyik legnagyobb trendje a címke és csomagolásgyártás egyedi megoldásai. A kis és nagy vállalatok is nagy hangsúlyt fektetnek a termékeik csomagolására, hiszen ez az, amit a vásárló először meglát, és amiről később is bármikor felismeri a terméket. A csomagolási trendek közül az egyik legfelkapottabb a perszonalizációs promóciók lettek. Jó példa erre a Coca Cola 2013-as „neves kampánya”, ahol idősek és fiatalok, kólafogyasztók és nem fogyasztók is tömegesen vették a nevükkel ellátott üdítős palackokat és posztoltak képeket a közösségi oldalakon. Ebből is látszik, hogy a személyre szabott termék vagy szolgáltatás közelebb áll a fogyasztókhoz, és jobban hat az érzelmeire. A Coca Cola mintájára, több vállalat is belevágott a személyre szabott kampányok világába, többek között az Egyesült Királyságban a KitKat 56.000 különböző arcképes csoki csomagolással vonta be a vásárlókat a promóciójukba.

A digitális nyomdaipar, reagálva a piaci trendekre, jelentős átalakításon megy át és a nyomtatók gyártói egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek olyan innovatív címke- és csomagolási megoldásokra, amelyek mind a profit, mind a fenntarthatóság szempontjából előnyösek. Mivel az összes nyomtatott csomagolás majdnem kétharmadát élelmiszer- és italcsomagolásban használják, ezért fontosak az olyan technológiai megoldások, melyek lehetővé teszik, hogy ezekhez a személyre szabott kampányokhoz vagy kisebb példányszámú megrendelésekhez is költséghatékonyan gyárthassák le a csomagolást.

Ennek köszönhetően 2018-ban várhatóan még jobban kibontakozik a digitális nyomtatás szerepe a nyomdaiparban. Az ofszet nyomtatással szemben a digitális nyomtatás nagyobb teret ad a kisebb vállalkozások és megrendelések számára, így a legnagyobb fellendülés a digitális nyomtatásban várható. Természetesen ez közel sem egyenlő az ofszet nyomtatás hanyatlásával, az továbbra is tartja vezető szerepét. A digitális nyomtatás a kisebb példányszámú, egyedi részletekkel rendelkező munkák megoldásában nyújt új lehetőségeket a megrendelők részére.

Zöld technológia

Másik nagyon fontos tényező, ami évről évre egyre jobban befolyásolhatja a trendek és a technológiák alakulását, hogy a legtöbb vállalat sikeres fenntarthatósági programot szeretne elérni a versenyképességük megtartása érdekében. Kevesebb erőforrás felhasználásával és nagyobb hatékonyság elérésével csökkenthető a gyártás „szén-dioxid lábnyoma”, így várhatóan a vállalatok évről évre, így 2018-ban is egyre nagyobb figyelmet fognak szentelni a zöld technológiák alkalmazására.

Papír- és színtrend előrejelzések

Nosztalgia. Talán ezzel a szóval lehet a legjobban jellemezni a 2017-es évet. A 80-as évek nagy hatású popkultúrája 21. századi köntösbe bújtatva átvette a hatalmat a mindennapjainkban, jó példa erre az Adidas Superstar nagy visszatérése vagy a Stranger Things című sorozat. Nem volt ez másképp a papírok és színek világában sem.

Ahogy arról korábbi cikkünkben írtunk (hivatkozás a pantone-os cikkre), az évek színtrendjeit általában erősen befolyásolja a Pantone által kiadott év színe. 2017-ben ez a „Greenery” volt, ami egy friss, ropogós és kiugró zöldet takart. A papírok világába nem tudott ez az élénk szín olyan erővel betörni, mint a korábbi évek Pantone színei, ezért inkább olyan tört színek voltak jellemzőek, mint az angol-kék, vadász-zöld vagy oxid-vörös, melyek utoljára a 80-as években élték fénykorukat.

2018 színe az ultraviola lett, ami máris elindult hódító útján. Ezt jól mutatja, hogy az Instagramot azon nyomban elárasztották a szín minden árnyalatát felölelő képek, az öltözködéstől kezdve, a hajszíneken át egészen a lakberendezésig. Egy ennyire jól használható és kombinálható szín biztos, hogy teret fog kapni a papírok és a nyomtatás világában is. Mivel a pasztell színek évek óta uralják a piacot az időszakosan felbukkanó trendek mellett, így alighanem 2018-ban se lesz másképp. Az ultraviola pasztell árnyalata mellett a púderrózsaszín, hamuszürke vagy fakó sárga is remek választás lehet.

Tuti tipp 2018-ra

Az utóbbi évek másik nagy visszatérője a kalligráfia, így ha biztosra akarunk menni, akkor egy megnyerő pasztell lila háttérrel és egy – esetleg irizáló – kiemelkedő szöveggel nem nyúlhatunk mellé!

Árajánlatkérést könnyen és egyszerűen itt lehet leadni:
2018.01.15

További hírek

a premier nyomdában

Nyomdai fogalmak – beszéljünk a szakmáról!

A nyomdai világban nem mindig könnyű eligazodni – tudod például, hogy mit jelent a göngyölt hajtás vagy a prégelés? Ha a válasz esetlegesen nem, akkor sem kell pánikba esni: létrehoztunk egy kiadványt, amelyben tisztázzuk a szakkifejezéseket, bemutatjuk a gyakran használt technikákat, és ötleteket adunk a tökéletes nyomtatott termék elkészítéséhez.

Premier Nyomda nyerte a Best Print Hungary aranyérmét!

A Premier Nyomda gondozásában megjelent Urban Symmetry című kiadvány a nyomdaipar legrangosabb díját hozta el 2018-ban. Az egyedi művészeti alkotás a Többszínes kartonált könyv kategóriában került a dobogó legfelső fokára. A díjra különösen büszkék vagyunk, hiszen a legtöbb nevezés éppen ebben a kategóriában érkezett.

Bemutatták nyomdánkat a Mesterember című műsorban!

Sikeres vállalkozásként jól tudjuk: stabil működésünkben hatalmas szerepet játszanak megbízható munkatársaink. Az ő elégedettségük elismerés számunkra, így mindig is nagy hangsúlyt fektettünk az edukációra, munkakörnyezetünk állandó fejlesztésére, és a legelhivatottabb szakemberek megtalálására. Így tehát amikor az M5 Mesterember stábja, akik pályakezdő fiatalok számára mutatják be az izgalmasabbnál izgalmasabb mesterségeket, megkerestek minket, örömmel mondtuk igent a forgatásra.

Nyomdaipari trendek 2018-ban

Üdv 2018-ban! Évkezdéskor mindig izgalmas végiggondolni mi vár ránk az előttünk álló évben. Ebben a cikkünkben megpróbáljuk kideríteni és bemutatni, hogy milyen innovatív nyomtatási technológiák és trendek várhatóak 2018-ban a nyomdaipar és a nyomtatott termékek világában.

Megérkezett az új digitális nyomdagépünk.

Nyomdánk életében 2017 elején elindult a színes digitális nyomtatás. Korábban kizárólag ofszet technológiával dolgoztunk, de az elmúlt években akkorát fejlődtek a digitális gépek, hogy mára a számunkra oly fontos minőségi elvárások is teljes mértékben teljesülni tudnak. A két nyomtatási eljárást összehangoltuk, ami azt eredményezte, hogy már mi sem tudunk közöttük különbséget tenni.

Elindult a Printológia blog

Nyomdánk ügyvezető igazgatója és nyomdavezetője, Hlinka Károly és Hlinka Zsolt elindították blogjukat, amelyben a nyomdaipar érdekességeivel foglalkoznak. Terítékre kerülnek többek között a hazai és nemzetközi trendek, de bemutatják a legfontosabb nyomdai fogalmakat, eszközöket és metódusokat, így igazán színes és izgalmas gyűjtőoldalt kínálnak az offline tartalmak kedvelőinek. Olvasson bele eddigi cikkeikbe!

Ofszet vagy digitális nyomtatás?

A múltban kizárólag ofszet nyomtatással foglalkoztunk, ma már digitális technológiák is elérhetővé váltak nyomdánkban. Cikkünkkel szeretnénk segíteni ügyfeleink számára, hogy a két nyomtatási mód közül melyik számukra a legoptimálisabb és leghatékonyabb megoldás, amellyel támogathatjuk szolgáltatásaik, vállalkozásuk sikerét. Röviden összefoglaljuk az elérhető nyomtatási módokat.
,

A Premier Nyomda most már digitális nyomda is! (VIDEÓ)

Korábban már bejelentettük a nagy hírt, hogy nyomdánk nyit a digitális nyomtatás felé: azért döntöttünk így, mert meghallgatva a hozzánk beérkezett kéréseket, szerettünk volna segíteni a kis darabszámú megrendelések elkészítésében is. Ofszet-szolgáltatásainkhoz hasonlóan a legfontosabb szempontokat ezúttal is a minőség, a gyorsaság, a kedvező ár és az innovatív technikák biztosítása jelentik számunkra.

Premier Nyomda - egyensúlyban a természettel!

A papírgyártás hallatán sokaknak az eltűnő erdők és a környezetszennyezés jut eszébe, holott az ipar saját érdeke, hogy törekedjen a fejlődésre és önmaga fenntartására. A mai modern gyárak már szabályozottan, környezetkímélően végzik a hulladékkezelést, illetve kiemelt figyelmet fordítanak az erdőgazdaságokra. Számok: Az elmúlt évtizedek kitartó munkájának köszönhetően mára...
,

Új gép érkezett!

A 2017-es év egyik újdonsága a Premier Nyomdában: mostantól a fekvő A/4 irkafüzet is elérhető! Új gép érkezett, amellyel most már ez a fektetett formátum is elérhetővé válik. Az utóbbi időben ugyanis felfigyeltünk egy érdekes jelenségre: elterjedőben van a hagyományostól eltérő, fektetett formátum. Az oka, hogy a címek, feliratok ilyenkor még nagyobb méretben alkalmazhatóak, így még hangsúlyosabbak lehetnek...

Színkezelés

A Premier Nyomda mindig fontosnak tartotta, hogy meg tudjon felelni a legmagasabb minőségi elvárásoknak. Ennek érdekében, a nyomda haladó szellemének megfelelően, a jövő trendjeit is figyelemmel kísérve, mindig kutatjuk mivel tudunk tovább emelni a színvonalon. Hogy a szabványoknak és minőségbiztosítási elveknek teljes mértékben meg tudjunk felelni, új minőségbiztosítási projektet valósítottunk meg...

Best Print Hungary 2016 Harmónia különdíj

Nem kisebb megtiszteltetés ért minket, mint hogy a Best Print Hungary nyomdai termékversenyen a Harmónia különdíjat CMYK kiadványunk nyerte el. A könyv célja közelebb hozni a megrendelőket a nyomdai világgal különböző anyagok és felhasználható technikák érzékletes bemutatásával így tökéletesítve az elképzelések megvalósítását. A szakmai zsűri az értékeléskor a külső megjelenés és a belső tartalom összhangját...

Világításkorszerűsítés a Premier Nyomdában!

Világításkorszerűsítés a Premier Nyomdában! 2016 újdonsága új fényt vitt az életünkbe. Stratégiai döntés eredményeképp megtörtént a nyomdát megvilágító rendszerünk teljes átalakítása. A legújabb LED-es fényforrásokra cseréltük az eddig működő fénycsöveket. Beruházásunk számításaink szerint 12-18 hónap alatt megtérül. Kb. 65%-al kevesebb energiát fogyasztunk el arra, hogy egyenletes...
,

Premier Nyomda eredményei 2016-ban

2015 egyik fontos lépését az alapterületünk növelése érdekében tettük. Immáron az egész épületet használatba vettük. Raktárunk bővült, kötészetünk új helyet kapott, gépi feldolgozásunk nagyobb teret nyert. Sikerült a termelési folyamatokat figyelembe véve optimalizálni az árumozgásokat, ezzel még hatékonyabbá, szervezettebbé tenni az egységet. Időt és rengeteg energiát nyertünk, amivel...
,

Egyszerű Termékdíj nyilatkozat kitöltés

Nálunk webes alapon, akár mobileszköz segítségével is leadhatja. Nem kell kinyomtatni, aláírni, bélyegezni, szkennelni, levélbe rakni, elküldeni! 1 perc és kész. Nyilatkozat nélkül automatikusan számlára kerül a termékdíj. Érdemes már a megrendeléssel egy időben elküldeni. Ha szeretné letölteni Word dokumentumban egy nyilatkozatot, itt megteheti: LETÖLTÉS

10 évesek lettünk 2014-ben

A 2014-es év fontos évforduló a nyomda életében. 10 évesek lettünk. 2004-ben 150nm-es helyiségben kezdtünk 1 db 4 werkes cseh nyomdagéppel. A nyomóforma még filmről készült, a kalkulációk kockás papíron, kézzel készültek. Házon belül pár alap kötészeti műveleten kívül mindent alvállalkozóink segítségével készítettünk. Kicsik voltunk, de komoly szakmai elhivatottság vezérelt minket és a hit...
Heidelberg SX 74-8

HEIDELBERG Speedmaster SX 74-8-P

Üzembe helyezték az új 8 werkes nyomógépünket, egy HEIDELBERG Speedmaster SX 74-8-P-t, amit a megnövekedett igények kielégítése céljából, az Európai Unió támogatásával szereztünk be. Célunk az átfutási idők drasztikus csökkentése és a gyártási minőség továbbfokozása.

Környezetvédelem

Mint felelős résztvevő, mi is nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre. Nyomdánkban felhasznált papírok kizárólag Európai gyártóktól származnak. Ezek a gyárak a legszigorúbb környezetvédelmi előírások alapján dolgoznak, és ennek megfelelő tanúsítványokkal rendelkeznek. Saját tulajdonú erdőgazdaságukban, kizárólag újra ültetett fákat használnak fel. A gyártáshoz szükséges...

Pantone szín a múlté

Pantone színből áll a céglogó vagy a munka színe? Mi segítünk 4 szín colorra váltani: olcsóbb, gyorsabb, hatékonyabb. Olcsóbb: mert 4 színes gépeink vannak. Gyorsabb: mert nem kell átmosni a gépet kevert színre. Hatékonyabb: mert a gépmester nem tölt órákat a pontos szín kikeverésével. Legtöbb esetben kiválthatóak a pantone színek, alapszínekre. A meglévő Pantone színt úgy lehet CMYK-ra...