Ofszet- vagy digitális nyomtatás?

 Mutatjuk melyik miben jobb!

A múltban kizárólag ofszet nyomtatással foglalkoztunk, ma már digitális technológiák is elérhetővé váltak nyomdánkban. Cikkünkkel szeretnénk segíteni ügyfeleink számára, hogy a két nyomtatási mód közül melyik számukra a legoptimálisabb és leghatékonyabb megoldás, amellyel támogathatjuk szolgáltatásaik, vállalkozásuk sikerét.
Röviden összefoglaljuk az elérhető nyomtatási módokat.

Nagy példányszám: ofszet nyomtatás

A módszer legnagyobb előnye, hogy minél több nyomatot készítünk, az ár annál kedvezőbben alakul. Az ofszet nyomtatás nagy mennyiségű nyomdatermékek kivitelezése esetén eredményezi a legjobb darabárat, a nyomdagép nagy sebessége miatt, plusz a fix induló költségek több felé oszlanak.
Hátránya, hogy a digitális nyomtatással szemben az elindulás több időt (pénzt) vesz igénybe. Az elkészülési idő 4-15 munkanap a választott termék függvényében. Itt még a nyomdafesték száradásával is számolni kell, ez az utófeldolgozást is késlelteti. Kisebb megrendelések esetén nem érhető el kedvező ár a nyomóforma készítés és a gépindulás költségei miatt. A minimum ár 4 alapszín esetén 15 000 Ft, ennek oka az ofszet nyomtatás működési szükséglete: a nagy nyomdagépek négy alapszínnel dolgoznak és minden színhez külön nyomóforma (speciális alumínium lemez) készül, annak megfelelően, hogy az adott szín hol helyezkedik el a nyomaton.
Válassza az ofszet nyomtatást, ha például:
  • nagy mennyiségű szórólapra, plakátra, prospektusra van szüksége
  • könyvnyomtatáson gondolkodik, vagy újságot szeretne
  • nagy mennyiségű merchandise termékgyártás érdekli (naptár, mappa, doboz stb.)
Ha ezt a módszert választjuk, érdemes több ezres példányszámban gondolkodni.

Kis példányszám, rövid határidő: digitális nyomtatás

Ezt a technikákat akkor érdemes választani, ha kisebb a mennyiség, vagy csak 2-3 munkanap áll rendelkezésre, hogy a nyomdatermék elkészüljön.
A technológia egyetlen hátránya, hogy az ofszet nyomtatással ellentétben, nagyobb példányszámok esetén magasabb lesz a termék darabára, mivel a nyomtatás kisebb formátumban készül és a gép üzemeltetése is költségesebb
Előnye, hogy szinte nincs induló és egyáltalán nincs nyomóforma költség. Sokkal gyorsabban elindul a nyomtatás, azonnal tovább feldolgozható a nyomott ív. A minimum ár már 4 000 Forinttól. A legmodernebb gépekkel már elérhető az ofszet nyomatok minősége, képvisszaadása! Akkor is kiváló megoldás a digitális nyomtatás, ha egyedi vagy személyre szóló termékeket szeretne készíttetni, például egyedi azonosítóval ellátott meghívót, perszonalizált levelet, vagy bármilyen nyomtatott anyagot akár 1 darabtól. Ezek a fajta termékek ugyanis ofszet nyomtatással költséghatékonyan nem valósíthatóak meg.
Válassza a digitális nyomtatást, ha például:
  • névjegykártyát szeretne készíttetni
  • vállalkozásához kis mennyiségű reklámanyagra van szüksége
  • szűkös határidő marad a nyomdatermékre
  • az elkészítendő anyag személyre szabott, vagy változó adatot tartalmaz
Nyomdánkban legújabb technológiás nyomtatások érhetőek el, Önnek nem kell eldöntenie, hogy melyik legyen. Mi a legjobb ár érdekében, kiválasztjuk a legmegfelelőbbet. Ha mégis szeretne megbizonyosodni, hogy ofszet, vagy digitális technológiával készül terméke, keressen minket.
2017.08.15.

További hírek

a premier nyomdában

Magazin és prospektus: mit érdemes tudni?

Cikkünkben a puha táblás katalógusok kiemelkedő előnyeit mutatjuk be és megosztunk néhány hasznos tippet azok számára, akik ezek az elegáns és praktikus kiadványok iránt érdeklődnek. Olvasson tovább!

Tavaszi frissítő kampány-tippek

A természet ébredezik és mi magunk is egyre többet mozdulunk ki: a tavasz igazán inspiráló időszakot jelent a megújuláshoz. A cégek, vállalkozások számára ez az időszak szintén kiváló lehetőségeket tartogat, hogy újdonságokkal, kreativitással, változatos kampányokkal lepjék meg ügyfeleiket.

Marketing Tippek 2024-re

Újabb év és újabb kihívások: marketing tippjeinkkel szeretnénk inspirálni ügyfeleinket, hogy új lehetőségeket és kreatív megoldásokat fedezhessenek fel. Olyan időket élünk, ahol az innováció és az egyedi megközelítések különbséget tehetnek a versenytársak között, ezért fontos, hogy mindig naprakészek legyünk.

Karácsony & szilveszter 2023: érkezünk a tippekkel!

Hamarosan startol a december, így természetesen a kampányok fókuszába a karácsony és az újév kerül. Termékajánlókkal gyors tippeket adunk a karácsonyi hajrához és szuper izgalmas ötleteket a szilveszter tematikájára. Tartson velünk!

EPR bevezetése!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket az energiaügyi miniszter 8/2023. (VI.2.) EM rendeletével kapcsolatban, amely a hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység ellátásával összefüggő díjakról (kiterjesztett gyártói felelősségi díj), díjalkalmazási feltételekről és díjmegfizetés rendjéről rendelkezik.

A könyvek szerepe a digitális világban

Az életünk egyik legnagyobb öröme az olvasás és a tanulás. Azonban, ahogy a technológia fejlődik, egyre inkább elterjednek az online hirdetési lehetőségek és a digitális tartalmak. Ezek mindennapjaink részévé válnak, és gyorsan elnyerik a figyelmünket.

Itt a tavasz: készüljön velünk!

A tavasz az újjászületés időszaka: természet megújul, és frissesség költözik az életünkbe. Ahogy az emberek újra élvezik a kimozdulást és a napfényt, fontos, hogy az üzleti szektor is felkészüljön erre az időszakra. Előtérbe kerülnek a marketing ötletek, melyek reflektálnak a tavasz üzenetére. Ha Ön is inspirációt keres, olvasson tovább!

Megérkeztek a 2023-as nyomdai tippek

Itt az év második hónapja: a január a legtöbb cég és vállalkozás számára a marketingtervek kialakításával telt, így februárban indulhat a megvalósítás! Aktuális cikkünkben ehhez hoztunk izgalmas tippeket, a környezettudatosságtól kezdve az omnichannel kommunikáción át a személyre szabottságig. Inspirálódjon a Premier Nyomdával!

Ünnepi nyomdatippek a Premiertől

Indul a karácsonyi hajtás: a legtöbb cég és vállalkozás ilyenkorra időzíti nagyívű kampányait, akcióit – előbbiek pedig remekül támogathatóak nyomtatott reklámanyagokkal! Többek között ezekhez hoztunk pár tippet, de szó lesz céges ajándékokról és irodai rendszerezésről is. Olvasson tovább a Premier Nyomda szezonális ajánlójáért!

2022 ősz: íme, a Premier tippjei!

A nyári szabadságok és pihenés után már jócskán benne vagyunk az őszben! Hoztunk pár tippet, amivel az őszi eseményeket, promóciókat támogathatja nyomdai oldalról. Olvasson tovább, és találja meg az Ön cégéhez legjobban illőt! 

Újabb mérföldkő: FSC®-tanúsítványt kaptunk!

Nyomdaként, és a piac élvonalát képviselő cégként fontosnak tartjuk, hogy irányt mutassunk a környezetvédelemben. Alapításunk óta mindig is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy honnan szerezzük be a nyomtatáshoz szükséges alapanyagokat, illetve arra, hogy hogyan kezeljük a hulladékot. 2022-ben újabb mérföldkőhöz értünk: megkaptuk az FSC-tanúsítványt, így újabb lépést tettünk afelé, hogy egyensúlyban működjünk a természettel.

Tavaszi tippek a Premier Nyomdától

Már alaposan benne vagyunk a zsongásban, de még maradt egy izgalmas hónap a tavaszból: az időjárás egyre kedvezőbb, nyílnak a kiülős helyek, és újra megjelentek a virágok és pasztell árnyalatok. Ha szeretné felfrissíteni cége marketinganyagait, olvasson tovább és inspirálódjon a Premier Nyomdával!

A hatékony szórólap ismérvei

Az egyik legnépszerűbb és legismertebb offline marketing eszköz kétségkívül a szórólap. Népszerűsége egyszerűségében, formálhatóságában és költséghatékonyságában rejlik. Mitől működik egy szórólap? Ahhoz, hogy szórólapunk sikeres legyen, és célba érjen, figyelembe kell vennünk különböző technikákat és trükköket.

Marketing tippek, kreatív ötletek 2022-re

Két hónapunk maradt az évből! Ez egyet jelent a nyomda világában: ideje foglalkozni azokkal a termékekkel, amelyekre az ünnepi időszakban és azután lesz szükségünk. Ezek egyike a naptár: sokan nem is gondolnák, milyen komplex marketing eszközzé tehető egy kis odafigyeléssel. Mutatjuk, hogyan!

Karácsonyi last minute nyomdai termékek

Két hónapunk maradt az évből! Ez egyet jelent a nyomda világában: ideje foglalkozni azokkal a termékekkel, amelyekre az ünnepi időszakban és azután lesz szükségünk. Ezek egyike a naptár: sokan nem is gondolnák, milyen komplex marketing eszközzé tehető egy kis odafigyeléssel. Mutatjuk, hogyan!

Tippek a naptárszezonhoz

Két hónapunk maradt az évből! Ez egyet jelent a nyomda világában: ideje foglalkozni azokkal a termékekkel, amelyekre az ünnepi időszakban és azután lesz szükségünk. Ezek egyike a naptár: sokan nem is gondolnák, milyen komplex marketing eszközzé tehető egy kis odafigyeléssel. Mutatjuk, hogyan!

Őszi nyomdatippek

Újra itt a szeptember, indul az őszi hajtás: a nyári pihenő után a legtöbb cég ilyenkor kapcsol rá hirdetésekre, a marketing eszközök használatára. Cikkünkben a nyomtatott, azaz az offline reklámtermékekhez gyűjtöttünk össze pár hasznos tanácsot, amelyekkel Ön is lendületbe kerülhet a nagy tervezésekhez!

Így készül a tökéletes magazin!

A magazin, vagy másnéven katalógus az egyik legismertebb nyomdai termék. Dekoratív, viszonylag nagy terjedelmű, ráadásul rendelkezik annyi és akkora felülettel, hogy igazán kreatív megoldásokkal lehessen feldobni a végeredményt.

Tavasz kiadványtippek

Bár még néha megtréfál minket az időjárás, már biztosan itt a tavasz: nyílnak a virágok, hosszabbak a napok, és egyre több időt tölthetünk a szabadban. A tavaszi napsütés és színkavalkád a kiadványokban is megjelenik.