A hosszan tartó kiadvány titka

Hogyan őrizhetőek meg a puha táblás és a kemény kötéses könyvek eredeti formájukban? Milyen technikák segítik előbbieket? Mik a helyes tárolás alapelvei? Ehavi cikkünkben a hosszan tartó kiadványok titkait kutatjuk! Hoztunk pár tippet akár munkahelyén, akár otthon szeretne jobban vigyázni kedvenc könyveire. Tartson velünk!

Figyeljen már a kezdeteknél!

Az élettartam hosszúságát már a tervezésnél predesztinálhatja: alkalmazzon felületnemesítő technikákat, illetve a funkciónak megfelelő formát válasszon a nyomtatandó anyagnak! De mik is ezek? Mutatjuk!

Kemény vs. puhatáblás könyvek

Felületnemesítés

Ha tehát kiválasztottuk a megfelelő kötési módszert, jöhetnek a felületnemesítő eljárások. De mik is ezek? Olyan technikák, amelyek segítségével még ellenállóbbá tehetőek a kiadványok: óvnak a koszolódástól, ütődéstől, fénytől és bizonyos mértékben a nedvességtől is.

Fóliázás

Az eljárás során egy vékony fóliával vonjuk be a papírt, amely lehet matt vagy fényes. Megvédi és kiemeli a nyomat színeit, így esztétikailag is emeli az értékét.

UV lakkozás

Megjelenésében és ellenállásában hasonlít a fóliázáshoz, de az UV lakkozás nem csak a teljes felületen, hanem részleteken is alkalmazható, ezért kreatív célokra is használható. Természetesen védelmet csak ott biztosít, ahol elfedi a papírt. Kombinálható a fóliázással, ha csupán dekorációs célok miatt választanánk, de a biztonság is ugyanolyan fontos.

Ofszet lakkozás 

Olcsóbb, mint az UV lakkozás, és inkább teljes felületvédelemre alkalmazható. Ha nem a formalakkozás a cél, jó választás, de érdemes tudni, hogy kevésbé fényes felületet hoz létre, mint az UV változat.

Tippek tároláshoz

A könyvek érzékenyek: ideálisan középhőmérsékleten kell őket tárolni (kb. 18 °C fok), fénytől és nedvességtől védve. A túl erős fény fakóvá, a vízpára dohossá, penészessé teheti a kiadványokat.
Fontos még odafigyelni a súlyukra is: a túl nehéz könyvek állóhelyzetben deformálódhatnak, ezeket érdemes inkább fektetve elhelyezni a polcokon.

A puha táblás darabok egy kicsivel még több odafigyelést igényelnek, mint kemény kötéses társaik: szállításkor érdemes valamilyen olyan tárolóba helyezni őket, amelyben biztosan nem sérül a formájuk. Hétköznapi használatkor is érdemes hangsúlyt fektetni erre: egy táskába dobott puhatáblás kiadványnak nem sok jót jósolunk. Egy megfelelő méretű mappával(CTA: https://premiernyomda.hu/mappa/) azonban könnyedén orvosolható a helyzet, ilyet ráadásul szívesen készítünk is Önnek, saját céges grafikájával ellátva.

Ha Ön is hosszan tartó kiadványokra vágyik és felkeltettük érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba, kérjen árajánlatot most!

További hírek

a premier nyomdában

Magazin és prospektus: mit érdemes tudni?

Cikkünkben a puha táblás katalógusok kiemelkedő előnyeit mutatjuk be és megosztunk néhány hasznos tippet azok számára, akik ezek az elegáns és praktikus kiadványok iránt érdeklődnek. Olvasson tovább!

Tavaszi frissítő kampány-tippek

A természet ébredezik és mi magunk is egyre többet mozdulunk ki: a tavasz igazán inspiráló időszakot jelent a megújuláshoz. A cégek, vállalkozások számára ez az időszak szintén kiváló lehetőségeket tartogat, hogy újdonságokkal, kreativitással, változatos kampányokkal lepjék meg ügyfeleiket.

Marketing Tippek 2024-re

Újabb év és újabb kihívások: marketing tippjeinkkel szeretnénk inspirálni ügyfeleinket, hogy új lehetőségeket és kreatív megoldásokat fedezhessenek fel. Olyan időket élünk, ahol az innováció és az egyedi megközelítések különbséget tehetnek a versenytársak között, ezért fontos, hogy mindig naprakészek legyünk.

Karácsony & szilveszter 2023: érkezünk a tippekkel!

Hamarosan startol a december, így természetesen a kampányok fókuszába a karácsony és az újév kerül. Termékajánlókkal gyors tippeket adunk a karácsonyi hajrához és szuper izgalmas ötleteket a szilveszter tematikájára. Tartson velünk!

EPR bevezetése!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket az energiaügyi miniszter 8/2023. (VI.2.) EM rendeletével kapcsolatban, amely a hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység ellátásával összefüggő díjakról (kiterjesztett gyártói felelősségi díj), díjalkalmazási feltételekről és díjmegfizetés rendjéről rendelkezik.

A könyvek szerepe a digitális világban

Az életünk egyik legnagyobb öröme az olvasás és a tanulás. Azonban, ahogy a technológia fejlődik, egyre inkább elterjednek az online hirdetési lehetőségek és a digitális tartalmak. Ezek mindennapjaink részévé válnak, és gyorsan elnyerik a figyelmünket.

Itt a tavasz: készüljön velünk!

A tavasz az újjászületés időszaka: természet megújul, és frissesség költözik az életünkbe. Ahogy az emberek újra élvezik a kimozdulást és a napfényt, fontos, hogy az üzleti szektor is felkészüljön erre az időszakra. Előtérbe kerülnek a marketing ötletek, melyek reflektálnak a tavasz üzenetére. Ha Ön is inspirációt keres, olvasson tovább!

Megérkeztek a 2023-as nyomdai tippek

Itt az év második hónapja: a január a legtöbb cég és vállalkozás számára a marketingtervek kialakításával telt, így februárban indulhat a megvalósítás! Aktuális cikkünkben ehhez hoztunk izgalmas tippeket, a környezettudatosságtól kezdve az omnichannel kommunikáción át a személyre szabottságig. Inspirálódjon a Premier Nyomdával!

Ünnepi nyomdatippek a Premiertől

Indul a karácsonyi hajtás: a legtöbb cég és vállalkozás ilyenkorra időzíti nagyívű kampányait, akcióit – előbbiek pedig remekül támogathatóak nyomtatott reklámanyagokkal! Többek között ezekhez hoztunk pár tippet, de szó lesz céges ajándékokról és irodai rendszerezésről is. Olvasson tovább a Premier Nyomda szezonális ajánlójáért!

2022 ősz: íme, a Premier tippjei!

A nyári szabadságok és pihenés után már jócskán benne vagyunk az őszben! Hoztunk pár tippet, amivel az őszi eseményeket, promóciókat támogathatja nyomdai oldalról. Olvasson tovább, és találja meg az Ön cégéhez legjobban illőt! 

Újabb mérföldkő: FSC®-tanúsítványt kaptunk!

Nyomdaként, és a piac élvonalát képviselő cégként fontosnak tartjuk, hogy irányt mutassunk a környezetvédelemben. Alapításunk óta mindig is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy honnan szerezzük be a nyomtatáshoz szükséges alapanyagokat, illetve arra, hogy hogyan kezeljük a hulladékot. 2022-ben újabb mérföldkőhöz értünk: megkaptuk az FSC-tanúsítványt, így újabb lépést tettünk afelé, hogy egyensúlyban működjünk a természettel.

Tavaszi tippek a Premier Nyomdától

Már alaposan benne vagyunk a zsongásban, de még maradt egy izgalmas hónap a tavaszból: az időjárás egyre kedvezőbb, nyílnak a kiülős helyek, és újra megjelentek a virágok és pasztell árnyalatok. Ha szeretné felfrissíteni cége marketinganyagait, olvasson tovább és inspirálódjon a Premier Nyomdával!

A hatékony szórólap ismérvei

Az egyik legnépszerűbb és legismertebb offline marketing eszköz kétségkívül a szórólap. Népszerűsége egyszerűségében, formálhatóságában és költséghatékonyságában rejlik. Mitől működik egy szórólap? Ahhoz, hogy szórólapunk sikeres legyen, és célba érjen, figyelembe kell vennünk különböző technikákat és trükköket.

Marketing tippek, kreatív ötletek 2022-re

Két hónapunk maradt az évből! Ez egyet jelent a nyomda világában: ideje foglalkozni azokkal a termékekkel, amelyekre az ünnepi időszakban és azután lesz szükségünk. Ezek egyike a naptár: sokan nem is gondolnák, milyen komplex marketing eszközzé tehető egy kis odafigyeléssel. Mutatjuk, hogyan!

Karácsonyi last minute nyomdai termékek

Két hónapunk maradt az évből! Ez egyet jelent a nyomda világában: ideje foglalkozni azokkal a termékekkel, amelyekre az ünnepi időszakban és azután lesz szükségünk. Ezek egyike a naptár: sokan nem is gondolnák, milyen komplex marketing eszközzé tehető egy kis odafigyeléssel. Mutatjuk, hogyan!

Tippek a naptárszezonhoz

Két hónapunk maradt az évből! Ez egyet jelent a nyomda világában: ideje foglalkozni azokkal a termékekkel, amelyekre az ünnepi időszakban és azután lesz szükségünk. Ezek egyike a naptár: sokan nem is gondolnák, milyen komplex marketing eszközzé tehető egy kis odafigyeléssel. Mutatjuk, hogyan!

Őszi nyomdatippek

Újra itt a szeptember, indul az őszi hajtás: a nyári pihenő után a legtöbb cég ilyenkor kapcsol rá hirdetésekre, a marketing eszközök használatára. Cikkünkben a nyomtatott, azaz az offline reklámtermékekhez gyűjtöttünk össze pár hasznos tanácsot, amelyekkel Ön is lendületbe kerülhet a nagy tervezésekhez!

Így készül a tökéletes magazin!

A magazin, vagy másnéven katalógus az egyik legismertebb nyomdai termék. Dekoratív, viszonylag nagy terjedelmű, ráadásul rendelkezik annyi és akkora felülettel, hogy igazán kreatív megoldásokkal lehessen feldobni a végeredményt.

Tavasz kiadványtippek

Bár még néha megtréfál minket az időjárás, már biztosan itt a tavasz: nyílnak a virágok, hosszabbak a napok, és egyre több időt tölthetünk a szabadban. A tavaszi napsütés és színkavalkád a kiadványokban is megjelenik.