A hosszan tartó kiadvány titka

Hogyan őrizhetőek meg a puha táblás és a kemény kötéses könyvek eredeti formájukban? Milyen technikák segítik előbbieket? Mik a helyes tárolás alapelvei? Ehavi cikkünkben a hosszan tartó kiadványok titkait kutatjuk! Hoztunk pár tippet akár munkahelyén, akár otthon szeretne jobban vigyázni kedvenc könyveire. Tartson velünk!

Figyeljen már a kezdeteknél!

Az élettartam hosszúságát már a tervezésnél predesztinálhatja: alkalmazzon felületnemesítő technikákat, illetve a funkciónak megfelelő formát válasszon a nyomtatandó anyagnak! De mik is ezek? Mutatjuk!

Kemény vs. puhatáblás könyvek

Felületnemesítés

Ha tehát kiválasztottuk a megfelelő kötési módszert, jöhetnek a felületnemesítő eljárások. De mik is ezek? Olyan technikák, amelyek segítségével még ellenállóbbá tehetőek a kiadványok: óvnak a koszolódástól, ütődéstől, fénytől és bizonyos mértékben a nedvességtől is.

Fóliázás

Az eljárás során egy vékony fóliával vonjuk be a papírt, amely lehet matt vagy fényes. Megvédi és kiemeli a nyomat színeit, így esztétikailag is emeli az értékét.

UV lakkozás

Megjelenésében és ellenállásában hasonlít a fóliázáshoz, de az UV lakkozás nem csak a teljes felületen, hanem részleteken is alkalmazható, ezért kreatív célokra is használható. Természetesen védelmet csak ott biztosít, ahol elfedi a papírt. Kombinálható a fóliázással, ha csupán dekorációs célok miatt választanánk, de a biztonság is ugyanolyan fontos.

Ofszet lakkozás 

Olcsóbb, mint az UV lakkozás, és inkább teljes felületvédelemre alkalmazható. Ha nem a formalakkozás a cél, jó választás, de érdemes tudni, hogy kevésbé fényes felületet hoz létre, mint az UV változat.

Tippek tároláshoz

A könyvek érzékenyek: ideálisan középhőmérsékleten kell őket tárolni (kb. 18 °C fok), fénytől és nedvességtől védve. A túl erős fény fakóvá, a vízpára dohossá, penészessé teheti a kiadványokat.
Fontos még odafigyelni a súlyukra is: a túl nehéz könyvek állóhelyzetben deformálódhatnak, ezeket érdemes inkább fektetve elhelyezni a polcokon.

A puha táblás darabok egy kicsivel még több odafigyelést igényelnek, mint kemény kötéses társaik: szállításkor érdemes valamilyen olyan tárolóba helyezni őket, amelyben biztosan nem sérül a formájuk. Hétköznapi használatkor is érdemes hangsúlyt fektetni erre: egy táskába dobott puhatáblás kiadványnak nem sok jót jósolunk. Egy megfelelő méretű mappával(CTA: https://premiernyomda.hu/mappa/) azonban könnyedén orvosolható a helyzet, ilyet ráadásul szívesen készítünk is Önnek, saját céges grafikájával ellátva.

Ha Ön is hosszan tartó kiadványokra vágyik és felkeltettük érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba, kérjen árajánlatot most!

További hírek

a premier nyomdában

Őszi nyomdatippek

Újra itt a szeptember, indul az őszi hajtás: a nyári pihenő után a legtöbb cég ilyenkor kapcsol rá hirdetésekre, a marketing eszközök használatára. Cikkünkben a nyomtatott, azaz az offline reklámtermékekhez gyűjtöttünk össze pár hasznos tanácsot, amelyekkel Ön is lendületbe kerülhet a nagy tervezésekhez!

Így készül a tökéletes magazin!

A magazin, vagy másnéven katalógus az egyik legismertebb nyomdai termék. Dekoratív, viszonylag nagy terjedelmű, ráadásul rendelkezik annyi és akkora felülettel, hogy igazán kreatív megoldásokkal lehessen feldobni a végeredményt.

Tavasz kiadványtippek

Bár még néha megtréfál minket az időjárás, már biztosan itt a tavasz: nyílnak a virágok, hosszabbak a napok, és egyre több időt tölthetünk a szabadban. A tavaszi napsütés és színkavalkád a kiadványokban is megjelenik.

Új nyomdagép a Premier Nyomdában – nézze meg az installálását!

Nyomdánk egyik alapköve a fejlődés: közel 20 éves működésünket is ez tette lehetővé. Hisszük, hogy ahhoz, hogy versenyképesek tudjunk maradni, folyamatos megújulásra van szükség.

Marketing célok 2021-re? Mutatjuk, milyen terméket válasszon!

Már jócskán benne vagyunk az új évben, így mostanra bizonyosan megtervezte marketingcéljait. Ön mit valósít meg idén? Egységesíti cége arculatát? Minél több emberhez eljuttatja termékei, szolgáltatásai hírét? Esetleg belevág az online értékesítésbe?

Kényelmes és biztonságos árukiadás a Premier Nyomdában

Tavasszal megírtuk költözésünk hírét, amely elmúlt, közel 20 évünk egyik legnagyobb történése volt. Számos újítással igyekeztünk emelni szolgáltatásaink színvonalát, ezek egyike volt az árukiadás újragondolása és fejlesztése. Mutatjuk, mi változott!

2020 őszén is számíthat a Premier Nyomdára!

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

A hosszan tartó kiadvány titka

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Hozza ki a maximumot rendezvényeiből!

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Itt a nyár: elhoztuk a legjobb tippeket!

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Pörgesse fel cége marketingjét

Újra megtelnek a kávézók teraszai, kinyitottak a boltok: lassan, de biztosan beindul az élet. Tudassa régi és leendő vásárlóival egyaránt a híreket! A social média és az online felületek mellett ne feledkezzen meg az offline marketingben rejlő lehetőségekről sem. Csokorba gyűjtöttük a legfontosabb elemeket!

Elköltöztünk: ismerje meg új irodánkat!

Ahogy korábbi cikkünkben említettük, hatalmas változással indítottuk az új évet: 2004 óta működő irodánkat új telephelyre költöztettük. Izgalmas hónapokon vagyunk túl: rengeteg keresgélés, tervezés, szervezés és munka eredményeképpen elfoglaltuk és teljesen belaktuk az irodát. Mai cikkünkben bemutatjuk a legújabb főhadiszállást és mesélünk erről az időszakról!

Tavaszi nyomdatippek

Végre itt a tavasz! A tél végével a nyomdai termékek iránti kereslet is megváltozik: előtérbe kerülnek a szabadtéri programok, emellett sok cég ilyenkor kap kedvet a megújuláshoz. Készítettünk egy kis ajánlót, ha Ön is bekapcsolódna a tavaszi zsongásba!

Költözik a Premier Nyomda!

Régóta fontolgattuk ezt a kérdést, mert évről évre, egyre több megrendelés érkezett hozzánk, így budafoki úti telephelyünk szűkössé vált. Számunkra mindig is megrendelőink elégedettsége volt a legfontosabb, így a bővítés és a szolgáltatásaink tovább fejlesztése mellett döntöttünk.

Pantone: 2020 színe a klasszikus kék!

Bizony, eljött az év vége: a Pantone bejelentette a várva várt év színét! Ezúttal egy igazi örökzöldre (azaz kékre!) esett a választás, amely nem más, mint a „klasszikus kék”. A Pantone kiemelt árnyalatai minden évben meghatározzák a designvilág trendjeit – a nyomdaiparét is. Nézzük, mi is ez az egész!

Készüljön az ünnepekre a Premierrel!

Bár még közel másfél hónap van karácsonyig, a cégeknek érdemes már most elkezdeni a készülődést az ünnepi időszakra. Az időben megtervezett és alaposan kidolgozott ajándék profibb hatást kelt, ráadásul személyesebb élményt nyújt, akár ügyfeleit, akár a kollégákat szeretné meglepni.

Hangolj őszre velünk!

Már bőven benne vagyunk az őszben, de még mindig maradt két hónapunk a legszínesebb évszakból! Ezúttal izgalmas nyomdai tippeket hoztunk: segítünk megidézni az ősz hangulatát a nyomtatott anyagain, felkészülünk az esős, párás időszakra, emellett a legfontosabb dátumokkal is készültünk. Vágjunk is bele!

Naptárkészítés – kezdje el időben!

Lassan véget ér a nyár és eljön az ősz: a pihenés után mindannyian újult erővel folytatjuk a munkát és vágunk bele új feladatinkba! Indulnak a kampányok, így a reklámhordozó anyagok is újra előtérbe kerülnek. Az őszi időszakot érdemes a naptárkészítéssel kezdeni, ezért mai cikkünkben ezt az igazán különleges nyomtatott terméket járjuk körbe.

Munkakörök a Premier Nyomdában II. rész

Cikkünk korábbi részében bemutattuk a megrendelések beérkezésével, feldolgozásával, a gyártás elindításával, illetve a konkrét nyomással foglalkozó munkatársaink izgalmas feladatait. Ezúttal az elkészült nyomatok további feldolgozásáért felelős kollégák munkakörébe pillanthat be, tartson velünk!