Naptárkészítés – kezdje el időben!

Lassan véget ér a nyár és eljön az ősz: a pihenés után mindannyian újult erővel folytatjuk a munkát és vágunk bele új feladatainkba! Indulnak a kampányok, így a reklámhordozó anyagok is újra előtérbe kerülnek. Az őszi időszakot érdemes a naptárkészítéssel kezdeni, ezért mai cikkünkben ezt az igazán különleges nyomtatott terméket járjuk körbe.

Miért kell ilyen korán kezdeni?

Gyakran felmerülő kérdés, hogy miért is fontos már szeptemberben foglalkozni a naptárakkal, ha csak január elsején használhatóak először.  A kérdésre két válasz adható: egyrészt télen megnövekszik a nyomdák túlterheltsége – kifejezetten a karácsonyi időszakban. A túl későn leadott rendelések magában hordozzák a veszélyt, hogy a nyomda nem tud olyan elkészítési határidőt mondani, amely megfelel az elvárásoknak.

A másik fontos tényező nem a gyártó, hanem az ügyfél oldaláról jön: a naptárak igen komplex reklámtermékek, melyekben rengeteg lehetőség rejlik. Akár egy cég egész éves marketing céljait is képesek támogatni (ugyanis szavatosságuk egy egész évig tart, ráadásul sokszor szem előtt vannak!), ha kellő átgondoltsággal és odafigyeléssel tervezik meg őket. A kulcs tehát előbbiben van: mindenképpen időt kell szánni a tervezés időszakára is.

Hogyan használhatóak és milyen típusok vannak?

A naptárakban rejlő marketing lehetőségek tárháza tényleg végtelen – csupán a kreativitásunk szabhat határt! Néhány példát azért hozunk: ha előre tudjuk, milyen fontos eseményeket fogunk tartani a következő évben, lássuk el az adott nap celláját infóval. Bekarikázhatjuk, emlékeztetőt írhatunk, vagy ha a cég profiljába belefér, akár humoros üzeneteket is csempészhetünk a négyzetekbe. De ha például termékbemutatás a cél, egy nagyobb formátumú naptárral esztétikusan és látványosan ismertethető az újdonságok palettája. Érdemes előbbire akár egy akciót is felfűzni, így minden hónapban más és más hasznos információ, kedvezmény várja a naptár tulajdonosát. Várakozást és izgalmat válthatunk ki ezáltal közönségünkből, akiknek így egy közelebbi márkaélményt nyújthatunk.

Először is tehát határozzuk meg a célt, ezután válasszuk ki a számunkra legoptimálisabb méretet és fajtát. A leggyakrabban használt naptárfajták a következők:

Kártyanaptár

A kalendáriumok közül a legkisebb, így kevesebb tartalom helyezhető el rajta. Hátrányát azonban kompenzálja kedvező árával, illetve, hogy könnyű szállítani – osztogatásra, szóróanyagként remek választás.

Asztali naptár

Többféle méretben választható, de egy mindenképpen közös: praktikus, hasznos, funkciója miatt egész évben tulajdonosával lehet. Elhelyezhető rajta plusz szöveg, grafika, csupán annyira fontos figyelni, hogy ne legyen túlzsúfolt. Sokan jegyzetelésre is használják őket, így a grafikai tervezésnél ennek is érdemes helyet hagyni. Előbbi szintén a mi célunkat támogatja, mert a folyamatos oda-vissza lapozgatással újra és újra találkozik mondanivalónkkal a használó.

Irkatűzött falinaptár

Előnye az irkatűzésből adódik: költséghatékony, így nagyobb tételben is költséghatékony legyártható. Az asztali naptárral ellentétben nem nagyon használatos jegyzetelésre, így kevésbé interaktív. Cserébe azonban akár nagyobb képek is elhelyezhetőek rajta, dekoratívabbá tehető, mint asztali társa.

Spirálozott falinaptár

A spirálnak köszönhetően jóval tartósabb, mint az irkatűzött falinaptárak, ráadásul a teherbíró képesség miatt akár exkluzívabb papírokból is legyártható, így a legelegánsabb megjelenés ezzel a típussal érhető el. Hátránya, hogy drágább, mint a korábban említett változatok, de amennyiben a prémium hatás a cél, ez egy abszolút megtérülő befektetés.

Amennyiben kedvet kapott, hogy elkészíttesse saját kalendáriumát cége számára, adja le megrendelését online, vagy keressen meg minket a „Kapcsolat” fül alatt található elérhetőségeinken.

További hírek

a premier nyomdában

Őszi nyomdatippek

Újra itt a szeptember, indul az őszi hajtás: a nyári pihenő után a legtöbb cég ilyenkor kapcsol rá hirdetésekre, a marketing eszközök használatára. Cikkünkben a nyomtatott, azaz az offline reklámtermékekhez gyűjtöttünk össze pár hasznos tanácsot, amelyekkel Ön is lendületbe kerülhet a nagy tervezésekhez!

Így készül a tökéletes magazin!

A magazin, vagy másnéven katalógus az egyik legismertebb nyomdai termék. Dekoratív, viszonylag nagy terjedelmű, ráadásul rendelkezik annyi és akkora felülettel, hogy igazán kreatív megoldásokkal lehessen feldobni a végeredményt.

Tavasz kiadványtippek

Bár még néha megtréfál minket az időjárás, már biztosan itt a tavasz: nyílnak a virágok, hosszabbak a napok, és egyre több időt tölthetünk a szabadban. A tavaszi napsütés és színkavalkád a kiadványokban is megjelenik.

Új nyomdagép a Premier Nyomdában – nézze meg az installálását!

Nyomdánk egyik alapköve a fejlődés: közel 20 éves működésünket is ez tette lehetővé. Hisszük, hogy ahhoz, hogy versenyképesek tudjunk maradni, folyamatos megújulásra van szükség.

Marketing célok 2021-re? Mutatjuk, milyen terméket válasszon!

Már jócskán benne vagyunk az új évben, így mostanra bizonyosan megtervezte marketingcéljait. Ön mit valósít meg idén? Egységesíti cége arculatát? Minél több emberhez eljuttatja termékei, szolgáltatásai hírét? Esetleg belevág az online értékesítésbe?

Kényelmes és biztonságos árukiadás a Premier Nyomdában

Tavasszal megírtuk költözésünk hírét, amely elmúlt, közel 20 évünk egyik legnagyobb történése volt. Számos újítással igyekeztünk emelni szolgáltatásaink színvonalát, ezek egyike volt az árukiadás újragondolása és fejlesztése. Mutatjuk, mi változott!

2020 őszén is számíthat a Premier Nyomdára!

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

A hosszan tartó kiadvány titka

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Hozza ki a maximumot rendezvényeiből!

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Itt a nyár: elhoztuk a legjobb tippeket!

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Pörgesse fel cége marketingjét

Újra megtelnek a kávézók teraszai, kinyitottak a boltok: lassan, de biztosan beindul az élet. Tudassa régi és leendő vásárlóival egyaránt a híreket! A social média és az online felületek mellett ne feledkezzen meg az offline marketingben rejlő lehetőségekről sem. Csokorba gyűjtöttük a legfontosabb elemeket!

Elköltöztünk: ismerje meg új irodánkat!

Ahogy korábbi cikkünkben említettük, hatalmas változással indítottuk az új évet: 2004 óta működő irodánkat új telephelyre költöztettük. Izgalmas hónapokon vagyunk túl: rengeteg keresgélés, tervezés, szervezés és munka eredményeképpen elfoglaltuk és teljesen belaktuk az irodát. Mai cikkünkben bemutatjuk a legújabb főhadiszállást és mesélünk erről az időszakról!

Tavaszi nyomdatippek

Végre itt a tavasz! A tél végével a nyomdai termékek iránti kereslet is megváltozik: előtérbe kerülnek a szabadtéri programok, emellett sok cég ilyenkor kap kedvet a megújuláshoz. Készítettünk egy kis ajánlót, ha Ön is bekapcsolódna a tavaszi zsongásba!

Költözik a Premier Nyomda!

Régóta fontolgattuk ezt a kérdést, mert évről évre, egyre több megrendelés érkezett hozzánk, így budafoki úti telephelyünk szűkössé vált. Számunkra mindig is megrendelőink elégedettsége volt a legfontosabb, így a bővítés és a szolgáltatásaink tovább fejlesztése mellett döntöttünk.

Pantone: 2020 színe a klasszikus kék!

Bizony, eljött az év vége: a Pantone bejelentette a várva várt év színét! Ezúttal egy igazi örökzöldre (azaz kékre!) esett a választás, amely nem más, mint a „klasszikus kék”. A Pantone kiemelt árnyalatai minden évben meghatározzák a designvilág trendjeit – a nyomdaiparét is. Nézzük, mi is ez az egész!

Készüljön az ünnepekre a Premierrel!

Bár még közel másfél hónap van karácsonyig, a cégeknek érdemes már most elkezdeni a készülődést az ünnepi időszakra. Az időben megtervezett és alaposan kidolgozott ajándék profibb hatást kelt, ráadásul személyesebb élményt nyújt, akár ügyfeleit, akár a kollégákat szeretné meglepni.

Hangolj őszre velünk!

Már bőven benne vagyunk az őszben, de még mindig maradt két hónapunk a legszínesebb évszakból! Ezúttal izgalmas nyomdai tippeket hoztunk: segítünk megidézni az ősz hangulatát a nyomtatott anyagain, felkészülünk az esős, párás időszakra, emellett a legfontosabb dátumokkal is készültünk. Vágjunk is bele!

Naptárkészítés – kezdje el időben!

Lassan véget ér a nyár és eljön az ősz: a pihenés után mindannyian újult erővel folytatjuk a munkát és vágunk bele új feladatinkba! Indulnak a kampányok, így a reklámhordozó anyagok is újra előtérbe kerülnek. Az őszi időszakot érdemes a naptárkészítéssel kezdeni, ezért mai cikkünkben ezt az igazán különleges nyomtatott terméket járjuk körbe.

Munkakörök a Premier Nyomdában II. rész

Cikkünk korábbi részében bemutattuk a megrendelések beérkezésével, feldolgozásával, a gyártás elindításával, illetve a konkrét nyomással foglalkozó munkatársaink izgalmas feladatait. Ezúttal az elkészült nyomatok további feldolgozásáért felelős kollégák munkakörébe pillanthat be, tartson velünk!