Naptárkészítés – kezdje el időben!

Lassan véget ér a nyár és eljön az ősz: a pihenés után mindannyian újult erővel folytatjuk a munkát és vágunk bele új feladatainkba! Indulnak a kampányok, így a reklámhordozó anyagok is újra előtérbe kerülnek. Az őszi időszakot érdemes a naptárkészítéssel kezdeni, ezért mai cikkünkben ezt az igazán különleges nyomtatott terméket járjuk körbe.

Miért kell ilyen korán kezdeni?

Gyakran felmerülő kérdés, hogy miért is fontos már szeptemberben foglalkozni a naptárakkal, ha csak január elsején használhatóak először.  A kérdésre két válasz adható: egyrészt télen megnövekszik a nyomdák túlterheltsége – kifejezetten a karácsonyi időszakban. A túl későn leadott rendelések magában hordozzák a veszélyt, hogy a nyomda nem tud olyan elkészítési határidőt mondani, amely megfelel az elvárásoknak.

A másik fontos tényező nem a gyártó, hanem az ügyfél oldaláról jön: a naptárak igen komplex reklámtermékek, melyekben rengeteg lehetőség rejlik. Akár egy cég egész éves marketing céljait is képesek támogatni (ugyanis szavatosságuk egy egész évig tart, ráadásul sokszor szem előtt vannak!), ha kellő átgondoltsággal és odafigyeléssel tervezik meg őket. A kulcs tehát előbbiben van: mindenképpen időt kell szánni a tervezés időszakára is.

Hogyan használhatóak és milyen típusok vannak?

A naptárakban rejlő marketing lehetőségek tárháza tényleg végtelen – csupán a kreativitásunk szabhat határt! Néhány példát azért hozunk: ha előre tudjuk, milyen fontos eseményeket fogunk tartani a következő évben, lássuk el az adott nap celláját infóval. Bekarikázhatjuk, emlékeztetőt írhatunk, vagy ha a cég profiljába belefér, akár humoros üzeneteket is csempészhetünk a négyzetekbe. De ha például termékbemutatás a cél, egy nagyobb formátumú naptárral esztétikusan és látványosan ismertethető az újdonságok palettája. Érdemes előbbire akár egy akciót is felfűzni, így minden hónapban más és más hasznos információ, kedvezmény várja a naptár tulajdonosát. Várakozást és izgalmat válthatunk ki ezáltal közönségünkből, akiknek így egy közelebbi márkaélményt nyújthatunk.

Először is tehát határozzuk meg a célt, ezután válasszuk ki a számunkra legoptimálisabb méretet és fajtát. A leggyakrabban használt naptárfajták a következők:

Kártyanaptár

A kalendáriumok közül a legkisebb, így kevesebb tartalom helyezhető el rajta. Hátrányát azonban kompenzálja kedvező árával, illetve, hogy könnyű szállítani – osztogatásra, szóróanyagként remek választás.

Asztali naptár

Többféle méretben választható, de egy mindenképpen közös: praktikus, hasznos, funkciója miatt egész évben tulajdonosával lehet. Elhelyezhető rajta plusz szöveg, grafika, csupán annyira fontos figyelni, hogy ne legyen túlzsúfolt. Sokan jegyzetelésre is használják őket, így a grafikai tervezésnél ennek is érdemes helyet hagyni. Előbbi szintén a mi célunkat támogatja, mert a folyamatos oda-vissza lapozgatással újra és újra találkozik mondanivalónkkal a használó.

Irkatűzött falinaptár

Előnye az irkatűzésből adódik: költséghatékony, így nagyobb tételben is költséghatékony legyártható. Az asztali naptárral ellentétben nem nagyon használatos jegyzetelésre, így kevésbé interaktív. Cserébe azonban akár nagyobb képek is elhelyezhetőek rajta, dekoratívabbá tehető, mint asztali társa.

Spirálozott falinaptár

A spirálnak köszönhetően jóval tartósabb, mint az irkatűzött falinaptárak, ráadásul a teherbíró képesség miatt akár exkluzívabb papírokból is legyártható, így a legelegánsabb megjelenés ezzel a típussal érhető el. Hátránya, hogy drágább, mint a korábban említett változatok, de amennyiben a prémium hatás a cél, ez egy abszolút megtérülő befektetés.

Amennyiben kedvet kapott, hogy elkészíttesse saját kalendáriumát cége számára, adja le megrendelését online, vagy keressen meg minket a „Kapcsolat” fül alatt található elérhetőségeinken.

További hírek

a premier nyomdában

Elköltöztünk: ismerje meg új irodánkat!

Ahogy korábbi cikkünkben említettük, hatalmas változással indítottuk az új évet: 2004 óta működő irodánkat új telephelyre költöztettük. Izgalmas hónapokon vagyunk túl: rengeteg keresgélés, tervezés, szervezés és munka eredményeképpen elfoglaltuk és teljesen belaktuk az irodát. Mai cikkünkben bemutatjuk a legújabb főhadiszállást és mesélünk erről az időszakról!

Tavaszi nyomdatippek

Végre itt a tavasz! A tél végével a nyomdai termékek iránti kereslet is megváltozik: előtérbe kerülnek a szabadtéri programok, emellett sok cég ilyenkor kap kedvet a megújuláshoz. Készítettünk egy kis ajánlót, ha Ön is bekapcsolódna a tavaszi zsongásba!

Költözik a Premier Nyomda!

Régóta fontolgattuk ezt a kérdést, mert évről évre, egyre több megrendelés érkezett hozzánk, így budafoki úti telephelyünk szűkössé vált. Számunkra mindig is megrendelőink elégedettsége volt a legfontosabb, így a bővítés és a szolgáltatásaink tovább fejlesztése mellett döntöttünk.

Pantone: 2020 színe a klasszikus kék!

Bizony, eljött az év vége: a Pantone bejelentette a várva várt év színét! Ezúttal egy igazi örökzöldre (azaz kékre!) esett a választás, amely nem más, mint a „klasszikus kék”. A Pantone kiemelt árnyalatai minden évben meghatározzák a designvilág trendjeit – a nyomdaiparét is. Nézzük, mi is ez az egész!

Készüljön az ünnepekre a Premierrel!

Bár még közel másfél hónap van karácsonyig, a cégeknek érdemes már most elkezdeni a készülődést az ünnepi időszakra. Az időben megtervezett és alaposan kidolgozott ajándék profibb hatást kelt, ráadásul személyesebb élményt nyújt, akár ügyfeleit, akár a kollégákat szeretné meglepni.

Hangolj őszre velünk!

Már bőven benne vagyunk az őszben, de még mindig maradt két hónapunk a legszínesebb évszakból! Ezúttal izgalmas nyomdai tippeket hoztunk: segítünk megidézni az ősz hangulatát a nyomtatott anyagain, felkészülünk az esős, párás időszakra, emellett a legfontosabb dátumokkal is készültünk. Vágjunk is bele!

Naptárkészítés - kezdje el időben!

Lassan véget ér a nyár és eljön az ősz: a pihenés után mindannyian újult erővel folytatjuk a munkát és vágunk bele új feladatinkba! Indulnak a kampányok, így a reklámhordozó anyagok is újra előtérbe kerülnek. Az őszi időszakot érdemes a naptárkészítéssel kezdeni, ezért mai cikkünkben ezt az igazán különleges nyomtatott terméket járjuk körbe.

Munkakörök a Premier Nyomdában II. rész

Cikkünk korábbi részében bemutattuk a megrendelések beérkezésével, feldolgozásával, a gyártás elindításával, illetve a konkrét nyomással foglalkozó munkatársaink izgalmas feladatait. Ezúttal az elkészült nyomatok további feldolgozásáért felelős kollégák munkakörébe pillanthat be, tartson velünk!

Munkakörök a Premier Nyomdában I. rész

A kiváló minőségű nyomdai termékek egy olajozottan működő, összeszokott csapat keze alatt születnek a Premier Nyomdában.  A különböző munkafázisokat más és más részleg kezeli, ezeket a munkaköröket mutatjuk cikksorozatunk első részében.

Indul a fesztiválszezon: készíttesse el plakátjait nálunk!

A jó idő közeledtével újra előtérbe kerülnek a szabadtéri programok, így érdemes kültéri reklámhordozókban gondolkodni. Ebben a kategóriában a szórólapok után a plakátok örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, mai cikkünkben pedig utóbbit járjuk körül.

Regiszterstancolás

Letisztultság és áttekinthetőség az Ön kiadványaiban is. Mai cikkünkben egy olyan technikát mutatunk be, amellyel megkönnyítheti és felgyorsíthatja ügyfelei számára az információk megtalálását, miközben még esztétikusabbá is teheti anyagait. A regiszterstancolás lehet, hogy elsőre ismeretlennek hangozhat, de ha a telefonkönyv szélén található regisztert említjük már rögtön beugrik mindenkinek az a lapbevágással készült tárgymutató a könyvek margóján, amivel azonnal a keresett betűhöz tudunk lapozni.

Nyomdai fogalmak – beszéljünk a szakmáról!

A nyomdai világban nem mindig könnyű eligazodni – tudod például, hogy mit jelent a göngyölt hajtás vagy a prégelés? Ha a válasz esetlegesen nem, akkor sem kell pánikba esni: létrehoztunk egy kiadványt, amelyben tisztázzuk a szakkifejezéseket, bemutatjuk a gyakran használt technikákat, és ötleteket adunk a tökéletes nyomtatott termék elkészítéséhez.

Premier Nyomda nyerte a Best Print Hungary aranyérmét!

A Premier Nyomda gondozásában megjelent Urban Symmetry című kiadvány a nyomdaipar legrangosabb díját hozta el 2018-ban. Az egyedi művészeti alkotás a Többszínes kartonált könyv kategóriában került a dobogó legfelső fokára. A díjra különösen büszkék vagyunk, hiszen a legtöbb nevezés éppen ebben a kategóriában érkezett.

Bemutatták nyomdánkat a Mesterember című műsorban!

Sikeres vállalkozásként jól tudjuk: stabil működésünkben hatalmas szerepet játszanak megbízható munkatársaink. Az ő elégedettségük elismerés számunkra, így mindig is nagy hangsúlyt fektettünk az edukációra, munkakörnyezetünk állandó fejlesztésére, és a legelhivatottabb szakemberek megtalálására. Így tehát amikor az M5 Mesterember stábja, akik pályakezdő fiatalok számára mutatják be az izgalmasabbnál izgalmasabb mesterségeket, megkerestek minket, örömmel mondtuk igent a forgatásra.

Nyomdaipari trendek 2018-ban

Üdv 2018-ban! Évkezdéskor mindig izgalmas végiggondolni mi vár ránk az előttünk álló évben. Ebben a cikkünkben megpróbáljuk kideríteni és bemutatni, hogy milyen innovatív nyomtatási technológiák és trendek várhatóak 2018-ban a nyomdaipar és a nyomtatott termékek világában.

Megérkezett az új digitális nyomdagépünk.

Nyomdánk életében 2017 elején elindult a színes digitális nyomtatás. Korábban kizárólag ofszet technológiával dolgoztunk, de az elmúlt években akkorát fejlődtek a digitális gépek, hogy mára a számunkra oly fontos minőségi elvárások is teljes mértékben teljesülni tudnak. A két nyomtatási eljárást összehangoltuk, ami azt eredményezte, hogy már mi sem tudunk közöttük különbséget tenni.

Elindult a Printológia blog

Nyomdánk ügyvezető igazgatója és nyomdavezetője, Hlinka Károly és Hlinka Zsolt elindították blogjukat, amelyben a nyomdaipar érdekességeivel foglalkoznak. Terítékre kerülnek többek között a hazai és nemzetközi trendek, de bemutatják a legfontosabb nyomdai fogalmakat, eszközöket és metódusokat, így igazán színes és izgalmas gyűjtőoldalt kínálnak az offline tartalmak kedvelőinek. Olvasson bele eddigi cikkeikbe!

Ofszet vagy digitális nyomtatás?

A múltban kizárólag ofszet nyomtatással foglalkoztunk, ma már digitális technológiák is elérhetővé váltak nyomdánkban. Cikkünkkel szeretnénk segíteni ügyfeleink számára, hogy a két nyomtatási mód közül melyik számukra a legoptimálisabb és leghatékonyabb megoldás, amellyel támogathatjuk szolgáltatásaik, vállalkozásuk sikerét. Röviden összefoglaljuk az elérhető nyomtatási módokat.
,

A Premier Nyomda most már digitális nyomda is! (VIDEÓ)

Korábban már bejelentettük a nagy hírt, hogy nyomdánk nyit a digitális nyomtatás felé: azért döntöttünk így, mert meghallgatva a hozzánk beérkezett kéréseket, szerettünk volna segíteni a kis darabszámú megrendelések elkészítésében is. Ofszet-szolgáltatásainkhoz hasonlóan a legfontosabb szempontokat ezúttal is a minőség, a gyorsaság, a kedvező ár és az innovatív technikák biztosítása jelentik számunkra.