EPR bevezetése!

Kedves Üzleti Partnerünk!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer („EPR”) működésének részletes szabályairól, amelyről a 80/2023. (III. 14.) kormányrendelet szól, valamint a vonatkozó díjakat, feltételeket és díjfizetés rendjét meghatározó 8/2023. (VI. 2.) EM rendelet hatásairól az üzleti kapcsolatunkra és közös ügymenetünkre vonatkozóan.

Az EPR rendszer 2023.07.01-től lép életbe, és bár ezzel kapcsolatban még sok kérdés maradt tisztázatlan, az adatszolgáltatás és díjfizetési kötelezettség azonban érint minket.

Csomagolás:
Minden belföldön értékesített termékünk csomagolásához felhasznált csomagolóanyagok (zsugorfólia, nátron csomagolópapír, raklap stb.) tekintetében társaságunk EPR díjat fog fizetni. Ez a többlet költség bekerül az árainkba, így Önnek nincs további teendője ezzel kapcsolatban. Számláink megjegyzés rovatában szerepelni fog a következő tájékoztatás: „A kiterjesztett gyártói felelősségidíj megfizetése az eladót terheli.”

Érintett termékek:
Az általunk gyártott termékeknél a korábbi termékdíj mellett az EPR díjtétel is érvényesül. Ezt a tételt külön sorban szerepeltetjük az Önök felé kiállított számlákon, hogy könnyebben nyomon követhető legyen az aktuális eladási árak változása. A környezetvédelmi termékdíj összege ezeknél a tételeknél 0 Ft-ra módosul, mivel azt az EPR díjtétel váltja ki. Részletes információk alább találhatók:

Minden esetben megszűnik a nyilatkozat tétel, így nem áll módunkban az átvállalás lehetőségével élni. Ennek ellenére igyekszünk partnereinkkel egyeztetni a jelenlegi kialakult helyzetről.

Fontos változás a reklámhordozó papírok esetén:

Nem számít a gazdasági reklámok aránya (korábban termékdíj esetén 50% alatt mentesség volt).
Nem számít kivételnek a közhasznú szervezetek, állami, önkormányzati szervek által, alapfeladatként kiadott kiadványok, időszaki lapok akár ISSN számmal ellátott kiadványok, ha azok gazdasági reklámot tartalmaznak.
Továbbra is kivételek maradnak a külföldre szállított termékek, a könyvek, valamint a gazdasági reklámot nem tartalmazó kiadványok (tájékoztatók, leírások, garanciapapírok stb.).

Az EPR rendelettel kapcsolatos részletes díjtételek az alábbiak:

melléklet a 8/2023. (VI. 2.) EM rendelethez
A kiterjesztett gyártói felelősségi díj egy egységre vetített mértéke kollektív teljesítés esetén

Felhívjuk figyelmüket, hogy ez a tájékoztatás csupán informatív jellegű, és javasoljuk, hogy minden partnerünk vizsgálja meg az EPR és környezetvédelmi termékdíj bevallási kötelezettségét az új jogszabályok tükrében.

Cégünk folyamatosan figyeli és várja az EPR jogszabállyal kapcsolatos fejleményeket és esetleges módosításokat. Bízunk benne, hogy az üzleti kapcsolatunkat és közös ügyletünket a lehető legminimálisabb mértékben érinti.

Üdvözlettel,
Premier Nyomda

További hírek

a premier nyomdában

Kényelmes és biztonságos árukiadás a Premier Nyomdában

Tavasszal megírtuk költözésünk hírét, amely elmúlt, közel 20 évünk egyik legnagyobb történése volt. Számos újítással igyekeztünk emelni szolgáltatásaink színvonalát, ezek egyike volt az árukiadás újragondolása és fejlesztése. Mutatjuk, mi változott!

2020 őszén is számíthat a Premier Nyomdára!

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

A hosszan tartó kiadvány titka

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Hozza ki a maximumot rendezvényeiből!

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Itt a nyár: elhoztuk a legjobb tippeket!

Bár sokan aggódtunk, szerencsére a nyarat nem szükséges négy fal között tölteni. A szorítások lassan oldódnak, de azért már most is van lehetőség ellátogatni kedvenc helyeinkre, beülni egy finom lattéra a megszokott kávézónkban, enni egy ebédet egy hangulatos teraszon.

Pörgesse fel cége marketingjét

Újra megtelnek a kávézók teraszai, kinyitottak a boltok: lassan, de biztosan beindul az élet. Tudassa régi és leendő vásárlóival egyaránt a híreket! A social média és az online felületek mellett ne feledkezzen meg az offline marketingben rejlő lehetőségekről sem. Csokorba gyűjtöttük a legfontosabb elemeket!

Elköltöztünk: ismerje meg új irodánkat!

Ahogy korábbi cikkünkben említettük, hatalmas változással indítottuk az új évet: 2004 óta működő irodánkat új telephelyre költöztettük. Izgalmas hónapokon vagyunk túl: rengeteg keresgélés, tervezés, szervezés és munka eredményeképpen elfoglaltuk és teljesen belaktuk az irodát. Mai cikkünkben bemutatjuk a legújabb főhadiszállást és mesélünk erről az időszakról!

Tavaszi nyomdatippek

Végre itt a tavasz! A tél végével a nyomdai termékek iránti kereslet is megváltozik: előtérbe kerülnek a szabadtéri programok, emellett sok cég ilyenkor kap kedvet a megújuláshoz. Készítettünk egy kis ajánlót, ha Ön is bekapcsolódna a tavaszi zsongásba!

Költözik a Premier Nyomda!

Régóta fontolgattuk ezt a kérdést, mert évről évre, egyre több megrendelés érkezett hozzánk, így budafoki úti telephelyünk szűkössé vált. Számunkra mindig is megrendelőink elégedettsége volt a legfontosabb, így a bővítés és a szolgáltatásaink tovább fejlesztése mellett döntöttünk.

Pantone: 2020 színe a klasszikus kék!

Bizony, eljött az év vége: a Pantone bejelentette a várva várt év színét! Ezúttal egy igazi örökzöldre (azaz kékre!) esett a választás, amely nem más, mint a „klasszikus kék”. A Pantone kiemelt árnyalatai minden évben meghatározzák a designvilág trendjeit – a nyomdaiparét is. Nézzük, mi is ez az egész!

Készüljön az ünnepekre a Premierrel!

Bár még közel másfél hónap van karácsonyig, a cégeknek érdemes már most elkezdeni a készülődést az ünnepi időszakra. Az időben megtervezett és alaposan kidolgozott ajándék profibb hatást kelt, ráadásul személyesebb élményt nyújt, akár ügyfeleit, akár a kollégákat szeretné meglepni.

Hangolj őszre velünk!

Már bőven benne vagyunk az őszben, de még mindig maradt két hónapunk a legszínesebb évszakból! Ezúttal izgalmas nyomdai tippeket hoztunk: segítünk megidézni az ősz hangulatát a nyomtatott anyagain, felkészülünk az esős, párás időszakra, emellett a legfontosabb dátumokkal is készültünk. Vágjunk is bele!

Naptárkészítés – kezdje el időben!

Lassan véget ér a nyár és eljön az ősz: a pihenés után mindannyian újult erővel folytatjuk a munkát és vágunk bele új feladatinkba! Indulnak a kampányok, így a reklámhordozó anyagok is újra előtérbe kerülnek. Az őszi időszakot érdemes a naptárkészítéssel kezdeni, ezért mai cikkünkben ezt az igazán különleges nyomtatott terméket járjuk körbe.

Munkakörök a Premier Nyomdában II. rész

Cikkünk korábbi részében bemutattuk a megrendelések beérkezésével, feldolgozásával, a gyártás elindításával, illetve a konkrét nyomással foglalkozó munkatársaink izgalmas feladatait. Ezúttal az elkészült nyomatok további feldolgozásáért felelős kollégák munkakörébe pillanthat be, tartson velünk!

Munkakörök a Premier Nyomdában I. rész

A kiváló minőségű nyomdai termékek egy olajozottan működő, összeszokott csapat keze alatt születnek a Premier Nyomdában.  A különböző munkafázisokat más és más részleg kezeli, ezeket a munkaköröket mutatjuk cikksorozatunk első részében.

Indul a fesztiválszezon: készíttesse el plakátjait nálunk!

A jó idő közeledtével újra előtérbe kerülnek a szabadtéri programok, így érdemes kültéri reklámhordozókban gondolkodni. Ebben a kategóriában a szórólapok után a plakátok örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, mai cikkünkben pedig utóbbit járjuk körül.

Regiszterstancolás

Letisztultság és áttekinthetőség az Ön kiadványaiban is. Mai cikkünkben egy olyan technikát mutatunk be, amellyel megkönnyítheti és felgyorsíthatja ügyfelei számára az információk megtalálását, miközben még esztétikusabbá is teheti anyagait. A regiszterstancolás lehet, hogy elsőre ismeretlennek hangozhat, de ha a telefonkönyv szélén található regisztert említjük már rögtön beugrik mindenkinek az a lapbevágással készült tárgymutató a könyvek margóján, amivel azonnal a keresett betűhöz tudunk lapozni.

Nyomdai fogalmak – beszéljünk a szakmáról!

A nyomdai világban nem mindig könnyű eligazodni – tudod például, hogy mit jelent a göngyölt hajtás vagy a prégelés? Ha a válasz esetlegesen nem, akkor sem kell pánikba esni: létrehoztunk egy kiadványt, amelyben tisztázzuk a szakkifejezéseket, bemutatjuk a gyakran használt technikákat, és ötleteket adunk a tökéletes nyomtatott termék elkészítéséhez.

Premier Nyomda nyerte a Best Print Hungary aranyérmét!

A Premier Nyomda gondozásában megjelent Urban Symmetry című kiadvány a nyomdaipar legrangosabb díját hozta el 2018-ban. Az egyedi művészeti alkotás a Többszínes kartonált könyv kategóriában került a dobogó legfelső fokára. A díjra különösen büszkék vagyunk, hiszen a legtöbb nevezés éppen ebben a kategóriában érkezett.